Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Kada zvati Hitnu pomoć?
Na broju 94 intervencije uvijek prima liječnik, a ne telefonist u centrali, kako se često pogrešno misli. ...
Zagrepčanin Mario osvaja proteinskim sladoledom
Zagrepčanin je osmislio proteinski sladoled koji za razliku od klasičnog, ne sadrži ni šećer ni masnoće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Dvije najprometnije zračne luke u SAD-u, LAX (Los Angeles) i Chicago O'Hare (Chicago) nalaze se u sredini ljestvice
Objavljeno: 19.06.2019. 13:26  
Ovo su najskuplje zračne luke u SAD-u
Ovo su najskuplje zračne luke u SAD-u

Časopis FinanceBuzz prikupio je podatke američkog Ministarstva prometa i proučili cijene jednosmjernog leta iz 45 najprometnijih zračnih luka u SAD-u prema inozemstvu.

S prosječnim cijenom od 427,37 dolara za let u jednom smjeru, međunarodna zračna luka Washington Dulles (IAD) najskuplja je zračna luka u Sjedinjenim Američkim Državama. Slijede je međunarodna zračna luka Charlotte / Douglas (CLT) sa 425,77 dolara, Međunarodna zračna luka Bush (IAH) u Houstonu sa 413,66 dolara i Međunarodna zračna luka Newark Liberty (EWR) sa 403,74 dolara. Prosječna cijena jednosjernog leta iz Međunarodne zračne luke John F. Kennedy iznosila je 390,20 dolara.

Las Vegas, dugogodišnji dom posebno jeftinih zrakoplovnih karata, na vrhu je obrnutog popisa. Prosječna cijena jednosmjernog polaska iz Međunarodne zračne luke McCarran bila je 240,35 USD. McCarran je najudaljeniji od obale od bilo koje od pet najjeftinijih glavnih zračnih luka u zemlji: zračne luke u Fort Lauderdaleu, Orlandu, Oaklandu i San Joseu u kojima je prosječna cijena jednosmjernog leta manja od 300 dolara.

Zanimljivo je kako se dvije najprometnije zračne luke u SAD-u, LAX (Los Angeles) i Chicago O'Hare (Chicago) nalaze se u sredini ljestvice s prosječnom cijenom od 352,79 dolara odnosno 338,55 dolara.

  isprintaj članak