Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Spakirajte svaki komad okrenut licem prema dolje jer će se manje gužvati
Objavljeno: 11.11.2019. 16:02  
Pakiranje odjeće
Pakiranje odjeće<br>

Snimio: Željko Marušić

 

Nikada nije naodmet podsjetiti se kako najjednostavnije spakirati odjeću. Prije nego to počnete raditi, preporučljivo je napraviti popis odjeće i potrepština kako ne biste zaboravili nešto važno. Ako pakirate i za djecu, za njih napravite posebne popise. 

Sve što želite spakirati skupite i složite na jedno mjesto, najbolje na krevet. Možda ćete ustanoviti da vam je potrebno mnogo manje stvari. Zakopčajte dugmad i zatvarače prije negoli odjeću složite i spakirajte svaki komad okrenut licem prema dolje. Tako će se manje gužvati. 

Između pregiba stavite komade papira kako ne bi nastali trajni nabori. Ne pretrpavajte kovčeg, a da bi se spakirane stvari manje gužvale prikladniji su kovčezi od čvrstog materijala.

Najprije spakirajte teške stvari poput cipela i knjiga. U međuprostore stavite savijene čarape, rublje i slične sitnice. Nakon toga stavite teže odjevne predmete i odijela i kostime. Svaki komad savijte prema veličini kovčega tako da zauzme što manje prostora. Nabrane suknje spakirajte provučene kroz staru čarapu i smjestite duž jedne stranice kovčega. 

Tanke haljine i bluze treba staviti na vrh kovčega. Pokrijte ih tkaninom ili većim komadom papira.

Uvijek prvo dobro promislite trebate li sve što želite ponijeti! Osobno, putni kovčeg stavim sa strane na krevet, a na preostali dio sve što želim u prvi tren ponijeti. Sjednem, razgledam, promislim i puno toga završi natrag u ormaru i ladicama!

 

I razmislite o nekim zamjenskim stvarima

Umjesto omiljenog šampona i regeneratora ponesite šampon 2 u 1, ne nosite velika pakiranja gela za tuširanje i slično budući da sve to možete kupiti u manjim putnim pakiranjima. Jesu nešto skuplja, ali…

I, da, ikada najbolja stvar za putovanja su najobičnije majice. Nema puno brige o njima, praktične su za nošenje, a kod pakiranja ne zauzimaju puno prostora! 

  isprintaj članak