Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Papazjanija stvarno postoji i vrlo je ukusna
Objavljeno: 04.08.2016. 14:55  
Papazjanija (juha)
Papazjanija (juha)

Papazjanija (juha)

 

Potrebno:

1 kg govedine

30 dag mrkve

10 dag korijena peršina

15 dag gomolja celera

50 dag kelja

30 dag krumpira

10 dag paštrnjaka

50 dag lučica

1 dl octa

4 češnja češnjaka

papar u zrnu

2 lovorova lista

5 dag masti

 

Priprema:

Zelenje očistiti i narezati na tanke rezance, a kelj i krumpir nešto krupnije. Posudu s debelim dnom namazati masnoćom. Na dno složiti meso, posoliti ga, a preko njega posložiti povrće i to svaku vrstu posebno. Lučice ostaviti cijele. Na kraju dodati začine i zaliti octom i vodom. Posudu prekriti pergament papirom, povezati ga i ostaviti sadržaj kuhati u pećnici 2-3 sata na srednjoj temperaturi.

 

Savjet:

Papazjaniju je najbolje poslužiti u zdjeli ili kacu u kojoj se kuhala.

 

 

 

 

Energetska vrijednost po obroku: kcal/kJ 410/1719

 

 

 

  isprintaj članak