U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Do danas je osigurana pomoć za više od 81.000 djece i njihovih obitelji u Africi
Objavljeno: 09.05.2018. 09:45  
Partnerstvo MSC Cruisesa i UNICEF-a premašilo iznos od 8 milijuna eura
Partnerstvo MSC Cruisesa i UNICEF-a premašilo iznos od 8 milijuna eura

Do danas je osigurana pomoć za više od 81.000 djece i njihovih obitelji u Africi zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena velikodušnim prilozima gostiju MSC Cruises-a

Iz MSC Cruisesa, tvrtke za kružna putovanja, javili su da su zahvaljujući velikodušnom doprinosu njihovih gostiju za UNICEF prikupili više od 8 milijuna eura. Ova sredstva koriste se za nabavu gotove terapeutske hrane (Ready-To-Use Therapeutic Food – RUTF) kao što je Plumpy’ Nut®, a do danas je više od 6,5 milijuna vrećica RUTF-a dostavljeno djeci u Etiopiji, Južnom Sudanu, Somaliji i Malaviju.

 

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruises-a, komentirao je: „Oduševljeni smo što smo dostigli ovaj prag zahvaljujući darežljivosti naših gostiju. Kao obiteljskoj tvrtki stalo nam je do dobrobiti obitelji diljem svijeta. Kroz sredstva prikupljena na brodu u sklopu pokreta „Na brod zbog djece“ osiguravamo spasonosnu hranu teško pothranjenoj djeci gdje i kada je najviše potrebna.

MSC Cruises i UNICEF surađuju od 2009. godine te su zajednički 2013. godine pokrenuli svjetski pokret za pomoć pothranjenoj djeci u zemljama u razvoju te onima koji su pogođeni krizom. Potiču goste MSC Cruisesa da daju svoj simboličan doprinos UNICEF-u.

U razdoblju između 2013. i 2017. godine, zahvaljujući ovim velikodušnim prilozima, osigurana je pomoć za više od 20.500 djece u Somaliji, 15.700 u Južnom Sudanu, 9.400 u Etiopiji i preko 35.000 u Malaviju.

Do kraja 2019. godine, posebno u Malaviju, MSC Cruises jedina je tvrtka – partner koja radi na podršci ovom području pomažući UNICEF-u doprijeti do 45% teško pothranjene djece u svih 28 četvrti. Ovaj program, uz pomoć MSC Cruises-a, ima za cilj liječenje i rehabilitaciju 45.000 djece koji pate od teške akutne pothranjenosti s 621 tonom RUTF hrane kao i terapeutskog mlijeka i ostalih prehrambenih potrepština.

Hans Künzle, sadašnji predsjednik uprave UNICEF-a Švicarska, objašnjava specifične razloge zašto se poseban naglasak stavlja na pomoć Malaviju: „Više od polovice ukupnog stanovništva Malavija koje broji 18,2 milijuna stanovnika mlađe je od 18 godina. Otprilike 63% djece pogođeno je iznimnim siromaštvom. Unatoč tome, Malavi je postigao značajan napredak u dobrobiti djece, a tome je pridonijela i vrijedna podrška MSC Cruisesa. Vrlo je važno nastaviti rad u ovoj zemlji. Naša vizija za sve djevojčice i dječake Malavija je da ostvare svoja prava.“

 

U međuvremenu, na brodovima ćemo nastaviti podizati svijest o radu UNICEF-a i potrebama djece diljem svijeta kroz organizirane edukativne aktivnosti za djecu i njihove roditelje. Svaki tjedan provodit će se poseban program na svakom brodu flote MSC Cruises-a koji uključuje i poseban Dan UNICEF-a sa zabavnim igrama, dječjom paradom i distribucijom letka koji podučava o pothranjenosti u svijetu. Djeca će dobiti i UNICEF-ovu putovnicu građanina svijeta gdje će se udariti poseban žig po dovršetku svake edukativne aktivnosti te će tako postati ambasadorima za prava djece.

UNICEF ima 70 godina iskustva u razvoju suradnje i pružanju žurne pomoći, nastoji osigurati dobrobit djece diljem svijeta. Njegova nadležnost uključuje zdravlje, prehranu, obrazovanje, osiguranje vode i provođenje zdravstvenih mjera kao i zaštitu djece od zlostavljanja, eksploatacije, nasilja i AIDS-a. S ovim programom UNICEF je aktivan u više od 190 zemalja i područja. Nova prekretnica u prikupljanju doprinosa ističe odanost MSC Cruises-a i njihovih gostiju za nastavljanjem pozitivnog utjecaja kroz inicijativu „Na brod zbog djece“. 

  isprintaj članak