Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Masovno samoubojstvo ptica u Indiji
Želite li se odvojiti od monotonije svakodnevnog života, trebali biste posjetiti neobična mjesta u Indiji i ostati zaprepašteni. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Do danas je osigurana pomoć za više od 81.000 djece i njihovih obitelji u Africi
Objavljeno: 09.05.2018. 09:45  
Partnerstvo MSC Cruisesa i UNICEF-a premašilo iznos od 8 milijuna eura
Partnerstvo MSC Cruisesa i UNICEF-a premašilo iznos od 8 milijuna eura

Do danas je osigurana pomoć za više od 81.000 djece i njihovih obitelji u Africi zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena velikodušnim prilozima gostiju MSC Cruises-a

Iz MSC Cruisesa, tvrtke za kružna putovanja, javili su da su zahvaljujući velikodušnom doprinosu njihovih gostiju za UNICEF prikupili više od 8 milijuna eura. Ova sredstva koriste se za nabavu gotove terapeutske hrane (Ready-To-Use Therapeutic Food – RUTF) kao što je Plumpy’ Nut®, a do danas je više od 6,5 milijuna vrećica RUTF-a dostavljeno djeci u Etiopiji, Južnom Sudanu, Somaliji i Malaviju.

 

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruises-a, komentirao je: „Oduševljeni smo što smo dostigli ovaj prag zahvaljujući darežljivosti naših gostiju. Kao obiteljskoj tvrtki stalo nam je do dobrobiti obitelji diljem svijeta. Kroz sredstva prikupljena na brodu u sklopu pokreta „Na brod zbog djece“ osiguravamo spasonosnu hranu teško pothranjenoj djeci gdje i kada je najviše potrebna.

MSC Cruises i UNICEF surađuju od 2009. godine te su zajednički 2013. godine pokrenuli svjetski pokret za pomoć pothranjenoj djeci u zemljama u razvoju te onima koji su pogođeni krizom. Potiču goste MSC Cruisesa da daju svoj simboličan doprinos UNICEF-u.

U razdoblju između 2013. i 2017. godine, zahvaljujući ovim velikodušnim prilozima, osigurana je pomoć za više od 20.500 djece u Somaliji, 15.700 u Južnom Sudanu, 9.400 u Etiopiji i preko 35.000 u Malaviju.

Do kraja 2019. godine, posebno u Malaviju, MSC Cruises jedina je tvrtka – partner koja radi na podršci ovom području pomažući UNICEF-u doprijeti do 45% teško pothranjene djece u svih 28 četvrti. Ovaj program, uz pomoć MSC Cruises-a, ima za cilj liječenje i rehabilitaciju 45.000 djece koji pate od teške akutne pothranjenosti s 621 tonom RUTF hrane kao i terapeutskog mlijeka i ostalih prehrambenih potrepština.

Hans Künzle, sadašnji predsjednik uprave UNICEF-a Švicarska, objašnjava specifične razloge zašto se poseban naglasak stavlja na pomoć Malaviju: „Više od polovice ukupnog stanovništva Malavija koje broji 18,2 milijuna stanovnika mlađe je od 18 godina. Otprilike 63% djece pogođeno je iznimnim siromaštvom. Unatoč tome, Malavi je postigao značajan napredak u dobrobiti djece, a tome je pridonijela i vrijedna podrška MSC Cruisesa. Vrlo je važno nastaviti rad u ovoj zemlji. Naša vizija za sve djevojčice i dječake Malavija je da ostvare svoja prava.“

 

U međuvremenu, na brodovima ćemo nastaviti podizati svijest o radu UNICEF-a i potrebama djece diljem svijeta kroz organizirane edukativne aktivnosti za djecu i njihove roditelje. Svaki tjedan provodit će se poseban program na svakom brodu flote MSC Cruises-a koji uključuje i poseban Dan UNICEF-a sa zabavnim igrama, dječjom paradom i distribucijom letka koji podučava o pothranjenosti u svijetu. Djeca će dobiti i UNICEF-ovu putovnicu građanina svijeta gdje će se udariti poseban žig po dovršetku svake edukativne aktivnosti te će tako postati ambasadorima za prava djece.

UNICEF ima 70 godina iskustva u razvoju suradnje i pružanju žurne pomoći, nastoji osigurati dobrobit djece diljem svijeta. Njegova nadležnost uključuje zdravlje, prehranu, obrazovanje, osiguranje vode i provođenje zdravstvenih mjera kao i zaštitu djece od zlostavljanja, eksploatacije, nasilja i AIDS-a. S ovim programom UNICEF je aktivan u više od 190 zemalja i područja. Nova prekretnica u prikupljanju doprinosa ističe odanost MSC Cruises-a i njihovih gostiju za nastavljanjem pozitivnog utjecaja kroz inicijativu „Na brod zbog djece“. 

  isprintaj članak