Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kućni ljubimci
Kako se Rex sigurno vozi
Objavljeno: 08.06.2013. 15:42  
Pas u automobilu:
Pas u automobilu:

Većina pasa rado prate gospodare ili gospodarice u vožnji autom. Jasno, pa ima toliko toga za vidjeti. Tako Rex i društvo traže rado mjesto u autu s najboljim pogledom: Mali psi često leže na mjestu za šešire, njihovi veći sunarodnjaci sjede u sredini stražnje klupe ili na mjestu suvozača. Pritom njihovi vlasnici ispuštaju iz vida koliko opasno može biti naglo kočenje ili manja nesreća za neosiguranog psa - opasno i za čovjeka i životinju.

Osiguravatelj motornih vozila INEAS je dao savjete za osiguranje pasa u automobiluu koji odgovaraju zahtjevima kako ADAC-a tako i Savezne udruge za zaštitu životinja Njemačke.

 

Mogućnosti kao i njihove prednosti i nedostaci su:

Razdvojne rešetke:

Samo stabilne čvrsto fiksirane razdvojne rešetke ili razdvojne mreže mogu se dobiti za razdvajanje utovarnog prostora ili stražnje klupe; zbog zauzimanja velikog prostora nisu prikladne za sva vozila.

 

Transportne kutije:

Izvrsno, ako je kutija dodatno osigurana. Psi se ipak prije vožnje moraju naviknuti na nju.

 

Sigurnosni pojasevi za pse:

U pravilu ih i životinje dobro prihvaćaju i lako je rukovati s njima. Ovdje ipak treba misliti na čvrstoću kao i na malen slobodan prostor za kretanje, jer i nadalje postoji velika opasnost od ozljeđivanja kako za čovjeka tako i za životinju.

Sigurnosna sjedala za životinje nude doduše bolju zaštitu, ali je s njima komplicirano rukovati.

 

Zaštitni stropovi:

Ovi sustavi se ne savjetuju koji se pričvršćuju na naslone za glavu prednjih sjedala; ne postoji dostatna zaštita od nesreće.

 

Iako ne postoji izričita obveza vezanja životinja u vozilu zvaki vozač je dužan dostatno osigurati teret u vozilu. Iako to prijatelji životinja nerado čuju, njihov četveronožni ljubimac se u smislu prometa smatra teretom!


 

  isprintaj članak