Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Rijetko tko je sretan kada vidi pauka u kuhinji, kupaonici ili spavaćoj sobi
Objavljeno: 15.05.2020. 08:09  
Pauk i kako ga se riješiti
Pauk i kako ga se riješiti

Pauci su u biti gotovo bezopasni. I korisni. No, rijetko tko ih želi imati u svome domu. Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. Pročitajte o učinkovitim prirodnim sredstvima.

 

Cedar

Cedar je odličan protiv mnogih kukaca, pa tako i protiv paukova. Komadiće cedrovine stavite unutar ormara i u ladice i bit ćete oduševljeni učinkom.

 

Čisti dom

Naravno, najvažnije je dom održavati čistim, a to podrazumijeva redovito usisavanje, brisanje prašine i održavanje čistoće na visokoj razini.

 

Duhan

Ukoliko to nisu strop ili zid, izmrvljenim duhanom pospite površinu na koju vole dolaziti. Zidove i strop možete poprskati vodom u koju ste potopili duhan i ostavili neko vrijeme stajati. Tu tekućinu možete poprskati po cijeloj kući.

 

Kesteni

Vjerojatno nećete povjerovati ovoj tvrdnji, ali dovoljno je staviti nekoliko kestena na prozore i oni neće ulaziti u vaš dom.

 

Limun

Mjesta kamo pauci vole dolaziti natrljajte limunovom ili narančinom korom. Više ih tu nećete vidjeti.

 

Mačka

Svi itekako znamo kako su mačke odlični lovci na miševe i štakore. Ali na pauke? Da, obožavaju loviti paukove pa nabavite mačku i nećete vidjeti pauka u svom domu.

 

Ocat

I sami ste se ponekad namrštili na snažan miris alkoholnog octa, zar ne? Ukoliko paukove ne želite u svojoj kući ocat poprskajte površinu oko kuće kako biste spriječili da ulaze u nju.

 

Ulje peperminta

Pomiješajte nekoliko kapi ulja paprene metvice s vodom i stavite u raspršivač. Dobivenu smjesu raspršite navečer po prostoru. Zaspat ćete uz ugodan miris, a paukovi će napustiti vaš dom.

 

Kako spriječiti ulazak paukova u kuću

Kako biste smanjili ulazak paukova u kuću dvorište održavaje čistim i imajte ga bez lišća i trave. Kako je to rijetkost, paukova se riješite preporučenom smjesom.

 

Tekućina protiv paukova

Sastojci:

1 šalica bijelog octa

40 kapi ulja paprene metvice

2 šalice vode

 

Uputa za uporabu:

Uzmite raspršivač (bocu za prskanje) i dodajte sve sastojke u nju. Zatim snažno protresite kako bi se sastojci dobro pomiješali i prskajte po vratima, pukotinama i prozorskim klupčicama.

  isprintaj članak