Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Rijetko tko je sretan kada vidi pauka u kuhinji, kupaonici ili spavaćoj sobi
Objavljeno: 15.05.2020. 08:09  
Pauk i kako ga se riješiti
Pauk i kako ga se riješiti

Pauci su u biti gotovo bezopasni. I korisni. No, rijetko tko ih želi imati u svome domu. Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. Pročitajte o učinkovitim prirodnim sredstvima.

 

Cedar

Cedar je odličan protiv mnogih kukaca, pa tako i protiv paukova. Komadiće cedrovine stavite unutar ormara i u ladice i bit ćete oduševljeni učinkom.

 

Čisti dom

Naravno, najvažnije je dom održavati čistim, a to podrazumijeva redovito usisavanje, brisanje prašine i održavanje čistoće na visokoj razini.

 

Duhan

Ukoliko to nisu strop ili zid, izmrvljenim duhanom pospite površinu na koju vole dolaziti. Zidove i strop možete poprskati vodom u koju ste potopili duhan i ostavili neko vrijeme stajati. Tu tekućinu možete poprskati po cijeloj kući.

 

Kesteni

Vjerojatno nećete povjerovati ovoj tvrdnji, ali dovoljno je staviti nekoliko kestena na prozore i oni neće ulaziti u vaš dom.

 

Limun

Mjesta kamo pauci vole dolaziti natrljajte limunovom ili narančinom korom. Više ih tu nećete vidjeti.

 

Mačka

Svi itekako znamo kako su mačke odlični lovci na miševe i štakore. Ali na pauke? Da, obožavaju loviti paukove pa nabavite mačku i nećete vidjeti pauka u svom domu.

 

Ocat

I sami ste se ponekad namrštili na snažan miris alkoholnog octa, zar ne? Ukoliko paukove ne želite u svojoj kući ocat poprskajte površinu oko kuće kako biste spriječili da ulaze u nju.

 

Ulje peperminta

Pomiješajte nekoliko kapi ulja paprene metvice s vodom i stavite u raspršivač. Dobivenu smjesu raspršite navečer po prostoru. Zaspat ćete uz ugodan miris, a paukovi će napustiti vaš dom.

 

Kako spriječiti ulazak paukova u kuću

Kako biste smanjili ulazak paukova u kuću dvorište održavaje čistim i imajte ga bez lišća i trave. Kako je to rijetkost, paukova se riješite preporučenom smjesom.

 

Tekućina protiv paukova

Sastojci:

1 šalica bijelog octa

40 kapi ulja paprene metvice

2 šalice vode

 

Uputa za uporabu:

Uzmite raspršivač (bocu za prskanje) i dodajte sve sastojke u nju. Zatim snažno protresite kako bi se sastojci dobro pomiješali i prskajte po vratima, pukotinama i prozorskim klupčicama.

  isprintaj članak