Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Postoji jedna posebna nezgodna pojedinost na dužim putovanjima zvana zmazano rublje
Objavljeno: 28.05.2020. 00:27  
Pazite što dajete prati u hotelske praonice rublja
Pazite što dajete prati u hotelske praonice rublja

Jezero Big Almaty, Kazahstan

 

Kod priprema na putovanje trebalo dobro razmisliti koje i koju kvalitetu odjeće ponijeti sobom. Naime, o dužini putovanja ovisi i izbor.

Moja iskustva govore da se za kraće putovanje do tjedan dana isplati nositi vrlo kvalitetnu odjeću, rekli bismo šminkersku, budući da je neće biti potrebno dati na pranje u hotelsku ili uličnu praonicu rublja.

Ukoliko odlazite na putovanje duže od sedam dana dobro razmislite što ćete ponijeti! Stoga donosim osobno iskustvo.

Nikako ne nosite odjeću ili rublje koje nije moguće sušiti u sušilici o kojem najbolje govori gornja fotografija: Tako sam u Radisson Blue hotelu u Almatyju (Kazahstan) na pranje, između ostalog, predao i četiri Lacoste polo majice. Iako na etiketi lijepo piše da je zabranjeno sušenje u sušilici, a zbog toga sam ih predao na pranje s isporukom sljedeći dan, donijeli su mi sve nakon dva sata, vjerojatno želeći pokazati uslužnost. Suho i – smanjeno! Kako na obrascima piše da ne odgovaraju za moguća oštećenja, oštetili su me za gotovo 300 eura kolika je vrijednost tih majici.

Zato na dulja putovanja treba nositi odjeću sportskih marki koja podnosi podnosi sušenje u sušilici rublja. Isto se odnosi i na donje rublje koje može podnijeti više temperature pranja i sušenje u sušilici, te treba biti postojanih boja. Najbolje je bijelo, naravno. 

  isprintaj članak