Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


Na prvi pogled hotel odaje osjećaj bogatstva i dobro je održavan
Objavljeno: 26.12.2019. 13:14  
Pearl of Africa Hotel***** (Kampala, Uganda)
Pearl of Africa Hotel***** (Kampala, Uganda)
  • Pearl of Africa Hotel***** (Kampala, Uganda)
  • Pearl of Africa Hotel***** (Kampala, Uganda)
  • Pearl of Africa Hotel***** (Kampala, Uganda)

Pearl of Africa Hotel***** (Kampala, Uganda)

 

Nevjerojatno ugodno otkriće predstavlja hotel Pearl of Africa Hotel***** smješten na brdu usred Kampale - glavnog grada Ugande. Zahvaljujući položaju iz hotela se pruža prekrasan pogled na grad.

 

Izgled i sadržaji hotela

Hotel je arhitektonski vrlo lijepa i razigrana građevina sa svim potrebnim sadržajima. Prilazi mu se prilično strmom cestom, odnosno penjući se nizom stuba s prekrasnim zelenilom u okruženju. Čitav odiše luksuzom i opravdava ime, od izgleda do sadržaja od kojh ističem unutarnji i vanjski bazen s točionikom, mali fitness centar, restoran, te niz ugodnih prostorija u prizemlju s različitim sadržajima.

 

Hotelske sobe

Hotelske sobe su vrlo prostrane i potpuno opremljene, a odlikuju ih posebno kvalitetni veliki kreveti s visokim madracima, klupska garnitura za sjedenje i opet - luksuz.

 

Kupaonica u hotelskoj sobi

Kupaonica je prostrana s pripadajućim kozmetičkim pripravcima, kadom i tušem. Nažalost, pritisak vode je neujednačen pa sam imao poteškoća kod tuširanja, a kadu nisam mogao koristiti. 

 

Usluga pranja i glačanja

Nisam je koristio.

 

Zajutrak

Izbor jela i pića za zajutrak je vrlo dobar i osoblje će učiniti sve da gost bude zadovoljan. Posebno ističem krasan, kod nas davno izgubljen, običaj da platneni ubrus gostu u krilo stavlja konobarica!

 

Wi-Fi

Wi-Fi je dobar.

 

Opća ocjena

Na prvi pogled hotel odaje osjećaj bogatstva i dobro je održavan. Mana je pritisak vode u kupaonici i želja da se što više zaradi na ružnim pojedinostima. Naime, kako u mojoj sobi nije bilo mlijeka za kavu naručio sam je telefonom, a donijeli su mi decilitar u posudici i željeli naplatiti ga.

Druga mana je što recepcionari (i concierge) gotovo ništa ne znaju o Kampali i znamenitostima pa je gost prepušten vlastitom istraživanju prema mapi koju može dobiti na recepciji.

Treća mana je što su mi u gotovo praznom hotelu dali sobu s manje lijepim pogledom na grad, a gostiju gotovo nije ni bilo! To je greška koja odlikuje mnoge hotele kada gost smještaj rezervira preko booking.coma ili sličnih aplikacija! Umjesto da gosta obraduju i privuku najboljim sobama, obično daju lošije čime ne mogu očekivati da će im taj gost ponovno doći, a kamoli taj hotel preporučiti!

Budući da putnici slijeću na zračnu luku Entebbe trebaju prijevoz do Kampale. Izbjegavajte hotelsku uslugu prijevoza budući da joj je cijena 75 US dolara, a taksista će to isto obaviti za 20 US dolara.

 

Hotelu dajem 4,8 zvjezdice.

  isprintaj članak