Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce i srednjoškolke na audiciju za dokumentarni film „Koga briga”
Polazišna točka filma su stvarni problemi, ljudi i događaji u svijetu generacije Z, ispričani iz perspektive mladih sudionika. ...
Uloga bakterija u održavanju zdravlja morskih sedimenta
Istraživanja mikrobnih zajednica mogu dati ključne informacije o stupnju zagađenja okoliša te ih je potrebno uključiti u praćenje stanja okoliša u budućnosti! ...
Najbolji poslodavci u Singapuru 2021. godine
Hotelska kuća Marriot je zauzela visoko 11. mjesto, a Accor Hotels su na 18 mjestu, Starbucks Coffe Singapore na 22. mjestu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Šećer u prahu za stariju perad
Objavljeno: 03.03.2021. 07:51  
Perad treba znati ispeći
Perad treba znati ispeći

Stara perad je jače građe tijela negoli mlađa. Prsni koš im je jače razvijen, kljun tvrd, čašorci grubi, ali istrošeni, a plivaće opno debelo. 

Meso starije peradi brže će se smekšati pri kuhanju ili pečenju ako u njega nakon čišćenja iznutra i izvana čvrsto utrljamo šećer u prahu. Nakon desetak minuta valja ga dobro oprati hladnom vodom, posoliti i teka tada kuhati ili peći.

  isprintaj članak