Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ljepota
Sapun je nešto što treba što manje koristiti za pranje lica
Objavljeno: 09.03.2021. 12:16  
Pet savjeta za njegu kože za muškarce
Pet savjeta za njegu kože za muškarce

Slika: FB

Njega kože je nešto što je neophodno tijekom cijele godine. Ljeti štiti kožu od sunca, a zimi od hladnoće. Muškarci, na sreću, sve više brinu o svome izgledu. Bez obzira jeste li početnik koji želi početi s njegom kože ili netko tko već koristi hidratantnu kremu, pročitajte ovih pet savjeta za njegu kože za muškarce.

 

Pranje lica nije sapun

Bilo da ste muškarac ili žena, sapun je nešto što treba što manje koristiti za pranje lica, osim ukoliko ne koristite poseban sapun. Umjesto njega, najbolje je koristiti sredstvo za pranje lica za muškarce, pripremljeno posebno za mušku kožu, a koje ćete odabrati točno prema svom tipu kože, bilo da je osjetljiva i suha, masna ili mješovita.

 

Vlažite kožu svakodnevno

Svaki put kada očistite lice, bilo da je korišteno sredstvo za pranje lica ili sredstvo za čišćenje i tonik, treba ga navlažiti. Malu količinu hidratantnog sredstva utrljajte u dlanove, a zatim u lice, čime ćete spriječiti suhoću i osjetljivost, kao i održati kožu njegovanom i navlaženom. Redovito vlaženje može spriječiti i smanjiti bore i znakove starenja na licu, što objašnjava zašto to sada rade gotovo svi.

 

Nanesite balzam za poslije brijanja

Čak i brijanje s najboljom britvicom može pogoršati izgled lica, zbog čega je dobra ideja nakon brijanja koristiti umirujući balzam za poslije brijanja. Ovo malo podsjeća na hidratantnu kremu, no posebno je izrađena za smirivanje i hlađenje kože, kao i za njegu i hidratiziranje. Tako ćete spriječiti i urasle dlake, te postići ugodan miris.

 

Ujednačeni ton kože s podlogom za lice

Na tržištu danas postoje mnoge podloge za muškarce koji su posebno razvijeni za mušku kožu. Malo "pudera” može se upotrijebiti za potpuno prekrivanje, omogućujući vam da izjednačite ton kože i postignete besprijekoran izgled, a da pritom ne izgledate kao da nosite šminku. Za one koji imaju biljege ili bilo kakve mane koje utječu na samopouzdanje, dobar tonirajući puder može zaista pomoći u tome, i ako se pravilno primijeni, nitko vam neće moći reći da ste ga koristili.

 

Koristite piling za muškarce

Piling za lice može se koristiti jednom ili dva puta tjedno za uklanjanje mrtvih stanica kože i dati koži ponovnu mekoću i sjaj. To će osvijetliti lice i potaknuti pomlađivanje stanica. Piling lica za muškarce više je poput pranja lica, a pruža i blagu abraziju kako bi se uklonilo mrtve stanice kože na licu.

  isprintaj članak