Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Postoji pet osnovnih tipova putnika
Objavljeno: 10.07.2017. 07:39  
Pet vrsta (tipova) putnika
Pet vrsta (tipova) putnika

Bali (Indonezija)

 

Kada kreću na put nekom putničkom agencijom nikada sudionici ne znaju na kakve će suputnike naići. Donosimo prikaz pet osnovnih vrsta putnika kako biste ih lakše prepoznali i lakše se odnosili prema njima, ali i sami saznali u koju grupu spadate.

 

Prilagodljivi

Ovo je najčešća vrsta putnika. Obično ne putuju radi vlastitog zadovoljstva kako bi nešto novo naučili, saznali i vidjeli već to čine radi drugih. Naime, bitno im je što će drugi misliti o njima i njihovim putovanjima, a uvijek će birati poznata mjesta kako bi snimljene fotografije što više bile popraćene komentarima na društvenim mrežama.

Turistički vodiči ih vole jer ne postavljaju suvišna pitanja, ali njihovo stalno fotografiranje pridonosi kašnjenju u izvođenju turističkog programa.

 

Pristojni

Prije svakog putovanja iscrpno saznaju sve o odredištima koje će posjetiti, a često sobom nose knjige ili vodiče, a nerijetko se vraćaju s još više knjiga i/ili vodiča. Rano liježu u krevet i rano se bude kako bi što više vidjeli. Vrlo su razumni i tolerantni.

Ostali sudionici putovanja ih ne vole budući da uglavnom nisu opušteni, a turistički vodiči ponekad strepe od njih jer nerijetko znaju više od njih pa ih dovode u neugodnu situaciju postavljajući prezahtjevna pitanja.

 

Slučajni putnici

To su putnici koji nerado putuju i na put kreću samo radi nekog zanimljivog događaja poput nogometne utakmice ili medenog mjeseca na primjer, ili je riječ o poslovnom putovanju. Putovanja su im dosadna i izbjegavaju ih koliko god mogu.

Takvi se putnici ipak znaju dobro opustiti na putovanju jer ih smatraju dijelom života. Naravno, svaku mogućnost novog putovanja rado će izbjeći.

 

Daveži

Uvijek se iznova pitamo zašto takvi ljudi uplaćuju i/ili kreću na neko putovanje. U biti ih ništa ne zanima - ni ljudi, ni kultura niti hrana, a kamoli dobar provod. Čini se da je smisao njihovog putovanja - stalno prigovaranje.

Obično su glavni u grupi. I kako to je u životu, svi im se povinuju umjesto da ih "postave" na mjesto kamo pripadaju.

 

Radoznali

Takvi putnici su rijetki, zbog radoznalosti itekako znaju ići na živce ostalim članovima grupe i turističkom vodiču, ukoliko putuju s nekom grupom. Zanima ih sve, stalno postavljaju pitanja, znaju nepotrebno zastati na nekom mjestu, dodatno ispitivati domaćine i time pridonijeti kašnjenju u izvođenju turističkog putovanja.

S jedne strane to su pravi turisti, ali s druge nemaju mjeru.


  isprintaj članak