Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Kada zvati Hitnu pomoć?
Na broju 94 intervencije uvijek prima liječnik, a ne telefonist u centrali, kako se često pogrešno misli. ...
Zagrepčanin Mario osvaja proteinskim sladoledom
Zagrepčanin je osmislio proteinski sladoled koji za razliku od klasičnog, ne sadrži ni šećer ni masnoće. ...
Anketa


Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, starinska jela, vrhunska vina i ulična zabava jamče dobar provod
Objavljeno: 19.06.2019. 12:58  
Petrovo – slavlje Kutinsko od 28. – 30. lipnja u Kutini
Petrovo – slavlje Kutinsko od 28. – 30. lipnja u Kutini
  • Petrovo – slavlje Kutinsko od 28. – 30. lipnja u Kutini
  • Petrovo – slavlje Kutinsko od 28. – 30. lipnja u Kutini

Prije 182 godine Kutina je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brijega do središta grada, u kojem će se i ove godine održati događanje pod nazivom Petrovo – slavlje kutinsko.

Središnji program ovogodišnjeg događanja trajati će kroz dva dana ( 28 – 29. lipnja) u centru Kutine, dok programi u okolici grada počinju već 23. lipnja, a završit će 30. lipnja tradicionalnom manifestacijom „Banova u srcu" na prostoru Banove Jaruge.

Petak, 28. lipnja rezerviran je za okuse i zvuke moslavačke tradicije u kojima će se gastronomskom ponudom i glazbenim nastupima predstaviti kulturno umjetnička društva s prostora grada Kutine. Okuse i zvuke tradicije pratit će brojni izlagači na štandovima, prikaz starih obrta te izložba i prikaz tradicijskog ribolovnog alata. Završnicu prvog dana Petrova slavlja kutinskog obilježit će zajedničko kolo folklornih društava i posjetitelja događanja, te koncert Bosutskih bećara.

Program drugog dana (29. lipnja) otvorit će utrka drvenih modela automobila, pješački i biciklistički obilasci Kutine, te likovna kolonija ispred Muzeja Moslavine. Subotnji program će se održavati na više mjesta, počevši od parka kestenova, igrališta OŠ Vladimira Vidrića, te večernjeg programa na Trgu dr. Franje Tuđmana. Uz već uobičajenu podjelu gulaša, posjetitelji će moći uživati u nastupima zborova, mažoretkinja, puhačkih orkestara, predstavama za djecu, uličnoj animaciji, reviji pasa, dok će završnicu obogatiti glazbeni nastup: Opće opasnosti.

Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, starinska jela, vrhunska vina i ulična zabava jamče dobar provod u Kutini na manifestaciji Petrovo – slavlje kutinsko.

  isprintaj članak