Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na prevare s korona virusom
WHO ističe da sve adrese WHO e-pošte završavaju s @ who.int. Slični pošiljatelji kao što su @ who.com, @ who.org ili @ who-safety.org nisu iz WHO-a. ...
Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Anketa


NALAZITE SE U
Physalis potiče detoksifikaciju crijeva
Objavljeno: 04.12.2019. 08:01  
Physalis - Kineski lampion
Physalis - Kineski lampion

Physalis je, kao jedini među bobičastim vrstama, elegantno i gotovo znalački umotan u male listiće zbog čega ga se još naziva kineskim lampionom. Zbog svojeg se izgleda ovo narančasto-žuto voće uzgajalo samo kao dekorativni vrtni ukras. Ipak, ove egzotične bobice imaju i kulinarskih kvaliteta i mnogostruko su primjenjive u kuhinji. Slatko-kiselo voće se može jesti sirovo kao müsli ili kao dodatak salati, ali se u njemu može uživati i kao u dodatku kolačima, sorbetu ili kao sastojku sladolednih krema. 

Zbog velikog udjela izvornog sastojka pektina ovo se voće vrlo jednostavno može pretvoriti u ukusan žele ili u marmeladu. Osim toga, potiče detoksifikaciju crijeva. Kad su omotni listići suhi, voće je zrelo.

 

Glavni sastojci:

Beta-karoten, željezo.

 

Savjet:

Prilikom kupovine pripaziti da bobice nemaju tragove plijesni.

  isprintaj članak