Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Meso razdjeljeno na obroke kratko propeći na ulju od kikirikija
Objavljeno: 21.08.2020. 16:03  
Pikantno jelo s kikirikijem
Pikantno jelo s kikirikijem

Pikantno jelo s kikirikijem

 

Potrebno:

60 dag svinjskog mesa (narezano na uske trake)

2 žlice ulja od kikirikija

2 glavice luka (fino nasjeckane)

17,5 dag kreme od kikirikija

sol i papar

mljeveni kim

malo čejenskog papra

1 mala konzerva oguljenih rajčica

3dl mesne juhe

1 vezica peršina (fino nasjeckanog – nekoliko listića ostavite cijelima za ukrašavanje!)

komadići limuna za ukrašavanje

 

Priprema:

Meso razdjeljeno na obroke kratko propeći na ulju od kikirikija, tada ga izvadite i stavite na toplo. Luk staviti na talog od prženja i popržiti ga dok ne poprimi svjetlosmeđu boju, dodajte kremu od kikirikija i sve zajedno jače začinite solju, paprom, kimom i čejenskim paprom. 

Tada ubacite nježno zgnječene rajčice i sve zalijte juhom te pustite da prokuha. Na kraju ponovo dodajte meso i pokriveno kuhajte 40 minuta na srednje jakoj vatri.

Kušajte jelo, dodajte peršin, promiješajte i sve zajedno ukrasite cijelim listićima peršina i komadićima limuna.

 

Prehrambeni podaci:

Za zdravstveno osvještene: 502 kcal/2 103 kJ

29 g masti, 6 g balastnih tvari, 105 mg kolesterola

Kod visokog krvnog tlaka: 2 g kuhinjske soli, 46 g bjelančevina

Za dijabetičare: 11 g ugljikohidrata, 0,9 BE

  isprintaj članak