Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Budite uvijek spremni
Objavljeno: 26.06.2013. 16:40  
Piknik - Kako spremiti sigurnosnu kutiju izlazak iz kuće
Piknik - Kako spremiti sigurnosnu kutiju izlazak iz kuće

To više nije slogan samo izviđača. Imati sigurnosnu kutije s potrebnim stvarima štedi veliku količinu vremena kako kod kuće tako i u uredu.

 

Kutija s užinom

Svatko tko provodi više od pola vremena van kuće zna važnost nošenja malih obroka i pića sa sobom. Trgovački putnici, koji velik dio svog radnog vremena provede za upravljačem automobila trebaju kavu ili čašu vode uz mali obrok kako biste sačuvali energiju tijekom onih teških, neuspješnih dana. Profesionalni govornici ne mogu bez brze užine i flaširane vode tijekom dugih čekanja u zračnim lukama. A ukoliko ste trudni, imate niski tlak ili djecu ne odlazite iz kuće bez energetske pločice i boce vode u torbi. Spakirajte te stvari u plastičnu torbicu s patentnim zatvaračem ili mekanu kutiju za ručak i spremni ste za skoro bilo koje odredište na koje vas put nanese.

 

Prva pomoć

Spakirajte osnovni pribor kutije za prvu pomoć u kozmetičku torbicu ili pribor za brijanje. Njen izgled zaista nije bitan, ono što je važno jest da je držite na sigurnom i suhom mjestu koje će vam uvijek biti na domak ruke. Ubacite unutra nekoliko zavoja, gaza s ljepljivom trakom, flaster, grickalicu koja će odglumiti škarice, antibakterijsku kremu te kremu za sunčanje.

 

Košara za piknik

Ukoliko imate košaru za piknik, neka u njoj uvijek budu spakirani vaši omiljeni piknik zalogaji tako da je možete svakom prilikom na brzinu pokupiti i pobjeći s obitelji na omiljeno mjesto. Možete iskoristiti i veću plastičnu kutiju u koju stavite nekvarljive proizvode koje vaša obitelj voli imati na izletu poput plastičnog stolnjaka s držačima, papirnate tanjure, držače za tanjure, ubruse, čaše, krpu za ruke, raspršivač protiv kukaca, kremu za sunčanje, otvarač za boce i konzerve, plastičnu vrećicu za smeće, mala pakiranja soli i papra. Ovo je samo osnovna inačica svenamjenske piknik opreme, a ostatak dodajte sami kako bi vaša obitelj provela siguran i zabavan izlet.

 

Torba s pelenama za veću djecu

Kada se djeca jednom nauče na kahlicu, roditelji često više ne nose sa sobom donje rublje ili odjeću za presvlačenje sa sobom. No dugi boravaci van kuće kao stvoreni su za iznenadne nezgode koje bi mogle pokvariti vaš, inače vrlo zabavan i sretan, dan s obitelji. Pripremite se za takve stvari nosei sa sobom torbu napunjenu dječjom odjeom, donjim rubljem, čarapama i ručnicima. Napunjenu torbu spremite duboko u prtljažni prostor kako se vaša “odrasla” djeca ne bi osjetila povrijeđenima. Nema ništa loše u nošenju dodatne odjeće zbog nogometne utakmice koju bi mogli završiti prekriveni blatom ili drage košulje označene dječjom pljuvačkom.

 

Oprema za zabavu

Torba s opremom za zabavu idealna je za posjete gostionicama, ali i kinu, crkvi, kazalištu ili bilo kojem drugom tihom mjestu na koje vodite svoju malu djecu. Ponesite maliu naprtnjaču napunjenu hranom i igračkama kojima možete zaokupiti vašu dječicu tihom igrom dok čekate hranu, gledate film ili predstavu ili slušate operu. Mali obrok maslaca od kikirikija i krekera, sok, bojice i papir, autići i male slikovnice pružaju djetetu kratku zabavu prije nego li se opet uzvrpolje. Ubacite šalicu mlijeka ili vode i vaš nasljednik ima cjelovit putni obrok dok vi čekate najdraže jelo u omiljenom restoranu.

Provod s vašom obitelji i prijateljima ne mora biti mukotrpan. Nekoliko paketa spremnih za uporabu bit će dovoljno da budete uvijek spremni za akciju. 

 

  isprintaj članak