Perzija je domovina mnogih jela poput čorbe, na primjer | Objavljeno: 11.01.2021. 00:40 |
Pile na perzijski način s kardamomom
Potrebno:
4-6 žlica ghee-a
4 velika sitno narezana luka
8 kožnih pilećih prsa
6 zgnječenih češnja češnjaka
1 žlica naribanog korijena đumbira
1 žličica čilija u prahu
1žličica mljevenog crnog kima
1 žličica svježe mljevenog crnog papra
250 ml jogurta
120 ml kreme od kokosa
jaranska morska sol
15 zelenih zdrobljenih sjemenki kardamoma
1 žličica šafrana
sok od male limete
1 žlica nasjeckanih listova korijandera
1 žlica preprženih ljuštenih badema
Priprema:
1. Ugrijte ghee u tavi i smeđi luk, a zatim ocijedite ulje. Grubo ih izmiješajte kuhačom.
2. Na gheeu kratko popržite komade piletine da se zatvore. Smanjite vatru i dodajte češnjak i đumbir. Pržite još nekoliko minuta, a zatim dodajte čili, kim i papar.
3. Držite na laganoj vatri dok jogurt, kokosovo vrhnje i sol umutite s polovicom mljevenog kardamoma. Ulijte u tavu s piletinom.
4. Pokrijte tavu i pustite da lagano pirja 25 minuta.
5. Pažljivo zagrijte šafran na suhoj tavi na laganoj vatri. Izmrvite ga na pomiješani luk i dodajte ostatak kardamoma.
6. Dobiveno pomiješajte s piletinom, a zatim dodajte sok limete, korijander i bademe i maknite s vatre. Poslužite s rižom ili kvinojom i salatom.
Vrijeme pripreme: 30 min
![]() |