Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jedan obrok sadrži 849 kcal/3 554 kJ
Objavljeno: 15.07.2020. 11:07  
Pile na turski način
Pile na turski način

Pile na turski način

 

Potrebno:

2 nasjeckane glavice luka* 

2 jušne žlice maslaca* 

1 pile spremno za kuhanje (uključujući iznutrice)* 

2 jušne žlice sjemenki pinije* 

20 dag riže* 

2 jedaće žlice grožđica* 

sol i papar* ½ l vode* 

1 čašica jogurta

 

Priprema:

Luk prepržiti na maslacu dok ne postane staklast, dodati iznutrice i sjemenke pinije i sve pržiti tako dugo dok iznutrice izgube rozu boju, a sjemenke pinije lagano posmeđe. Dodati rižu, grožđice, sol i papar, zaliti s vodom i sve zajedno dinstati dok tekućina ne ispari.

Gotovom rižinom smjesom napuniti pile i zašiti sa kuhinjskim koncem (ili zatvoriti iglom za ražnjiće). 

Jogurt pomiješati sa solju i paprom. Pile premazati polovicom jogurta i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C, a nakon 15 minuta temperaturu sniziti na 175°C. Tada pile premazati s ostatkom jogurta i peći daljnjih 60 minuta dok ne bude gotovo.

 

Za zdravstveno osvještene:

849 kcal/3 554 kJ

41 g masti* 2 g balastnih tvari* 270 mg kolesterola

Kod visokog krvnog tlaka: 1,5 g kuhinjske soli* 67 g bjelančevina

Za dijabetičare: 49 g ugljikohidrata* 4,1 BE

  isprintaj članak