Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
4 obroka, priprema oko 35 minuta
Objavljeno: 25.01.2018. 09:50  
Pileća krem-juha sa začinskim biljem i hrenom
Pileća krem-juha sa začinskim biljem i hrenom

Ilustracija


Pileća krem-juha sa začinskim biljem i hrenom

4 obroka, priprema oko 35 minuta

 

Potrebno je:

1 mali luk

30 g maslaca

20 g glatkog brašna

50 ml bijelog vina

600 ml bistre pileće juhe

250 ml vrhnja za kavu

 

Dodatak:

80 g žute repe

80 g mrkve

80 g poriluka

1 vezica vlasca

2 jušne žlice svježeg hrena (naribanog)

Sol, papar, muškatni oraščić

 

Priprema:

1. Očistiti luk, narezati ga na male kockice i zagrijati ga na maslacu dok ne postigne bistru/svjetlu boju. Umiješati brašno i kratko zajedno prepržiti. Zaliti vinom, juhom i vrhnjem, dobro promiješati i na srednjoj temperaturi kuhati oko 15 minuta pri čemu češće promiješati.

2. Oguliti žutu repu i mrkve, a poriluk očistiti. Povrće narezati na rezance i kratko prokuhati u slanoj vodi. Isprati hladnom vodom i pustiti da se ocijedi. Vlasac sitno nasjeckati.

3. Juhu začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem, umiješati povrće i kratko zagrijati. Juhu poslužiti posipanu vlascem i hrenom.

 

Hranjiva vrijednost po obroku

192 kalorija / 805 kJ; 14 g masnoće; 11 g ugljikohidrata; 0,6 BE; 42 mg kolesterola

  isprintaj članak