Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Pripremio: Predrag Galjevski, chef
Objavljeno: 12.12.2016. 14:59  
Piletina punjena suhim smokvama i šparogama s rižotom od šafrana i pinjola u slatko-ljutom umaku od crnog piva
Piletina punjena suhim smokvama i šparogama s rižotom od šafrana i pinjola u slatko-ljutom umaku od crnog piva

Piletina punjena suhim smokvama i šparogama s rižotom od šafrana i pinjola u slatko-ljutom umaku od crnog piva

 

Pripremio: Predrag Galjevski, chef

Fotografija: Nadir Mavrović

 

Sastojci:

150 g pilećih prsiju

20 g suhih smokava

10 g šparoga

80 g riže

100 mg šafrana

20 g pinjola 10 g margarina

5 g poriluka

1 dl crnog piva

2 g meda

20 g rajčice

5 g luka

1 g češnjaka

1 dl crnog vina

0,4 dl maslinovog ulja

1 g peperonćina

sol

papar

 

Priprema:

Pileći filet dobro istući preko prozirne folije pazeći da filet ne pukne i napuniti ga suhim smokvama i šparogama. Lagano ga zarolati i vezati konopom za kuhanje. U međuvremenu skuhati rižu "al dente" i dobro je ocijediti. U tavi zagrijati margarin, dodati rižu, pinjole, šafran, sol i papar, te sve zajedno kuhati dok riža ne omekša.

Dok se riža lagano kuha, u tavicu zapržiti luk u maslinovom ulju, zajedno s češnjakom, dodati crno vino, rajčice, peperonćino, med, sol i papar, te pustiti da se pirja oko šest minuta. Kad je gotov, umak dobro ispasirati i pustiti da odstoji oko tri minute.

 

Filet od piletine, začinjen solju i paprom, staviti peći na lagano u tavicu. Kad je rižoto gotov, u umak još dodati pjenu od crnog piva i poslužiti rižoto s umakom. Na rižoto staviti piletinu omotanu porilukom i sve zajedno poslužiti.

 

  isprintaj članak