Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Pripremio: Predrag Galjevski, chef
Objavljeno: 12.12.2016. 14:59  
Piletina punjena suhim smokvama i šparogama s rižotom od šafrana i pinjola u slatko-ljutom umaku od crnog piva
Piletina punjena suhim smokvama i šparogama s rižotom od šafrana i pinjola u slatko-ljutom umaku od crnog piva

Piletina punjena suhim smokvama i šparogama s rižotom od šafrana i pinjola u slatko-ljutom umaku od crnog piva

 

Pripremio: Predrag Galjevski, chef

Fotografija: Nadir Mavrović

 

Sastojci:

150 g pilećih prsiju

20 g suhih smokava

10 g šparoga

80 g riže

100 mg šafrana

20 g pinjola 10 g margarina

5 g poriluka

1 dl crnog piva

2 g meda

20 g rajčice

5 g luka

1 g češnjaka

1 dl crnog vina

0,4 dl maslinovog ulja

1 g peperonćina

sol

papar

 

Priprema:

Pileći filet dobro istući preko prozirne folije pazeći da filet ne pukne i napuniti ga suhim smokvama i šparogama. Lagano ga zarolati i vezati konopom za kuhanje. U međuvremenu skuhati rižu "al dente" i dobro je ocijediti. U tavi zagrijati margarin, dodati rižu, pinjole, šafran, sol i papar, te sve zajedno kuhati dok riža ne omekša.

Dok se riža lagano kuha, u tavicu zapržiti luk u maslinovom ulju, zajedno s češnjakom, dodati crno vino, rajčice, peperonćino, med, sol i papar, te pustiti da se pirja oko šest minuta. Kad je gotov, umak dobro ispasirati i pustiti da odstoji oko tri minute.

 

Filet od piletine, začinjen solju i paprom, staviti peći na lagano u tavicu. Kad je rižoto gotov, u umak još dodati pjenu od crnog piva i poslužiti rižoto s umakom. Na rižoto staviti piletinu omotanu porilukom i sve zajedno poslužiti.

 

  isprintaj članak