Pinjoli su zapravo jestivo sjeme sakupljeno iz oko 20 vrsta borova | Objavljeno: 17.07.2020. 02:27 |
Pinjoli su sitne, krem do zlatno obojene jezgre sjemena bora. Imaju nježan, blago slatkast okus i miris, kremaste su i meke teksture. Pinjoli su zapravo jestivo sjeme sakupljeno iz oko 20 vrsta borova. Prirodna su grickalica i prekrasan sastojak u sirovoj hrani, pecivima, slatkim ili slanim receptima.
Kako koristiti pinjole
Organski sirovi pinjoli su izvrsni zalogaj sami ili u kombinaciji sa suhim voćem i sjemenkama. Dodajte ih u zdjelice za muesli, kašu, smoothieje ili u acai zdjele. Mljeveni pinjoli tradicionalni su sastojak za pesto.
Kombinirajte ih sa svježim bosiljkom, malo maslinovog ulja i naribanim parmezanom (neobavezno) u blenderu kako biste stvorili ovaj jednostavni, a opet savršeni umak za tjestenine, dipote i kao namaz u sendvičima. Bosiljak možete zamijeniti i svježim lišćem korijandera.
Pinjole, sirove ili lagano zapržene, posipajte na salate ili dodajte prženom krumpiru.
Pinjoli su ukusan dodatak sirovim energetskim kuglicama ili domaćem kruhu, muffinima, kolačima, keksima i desertima. Ukusan je i zgodan prirodni dodatak smočnici.
Čuvanje:
Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i suhom mjestu, daleko od izravne sunčeve svjetlosti. Preporučuje se na hladnijem mjestu.
![]() |