Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Pinjoli su zapravo jestivo sjeme sakupljeno iz oko 20 vrsta borova
Objavljeno: 17.07.2020. 02:27  
Pinjoli su sjajna prirodna grickalica i dodatak hrani
Pinjoli su sjajna prirodna grickalica i dodatak hrani

Pinjoli su sitne, krem ​​do zlatno obojene jezgre sjemena bora. Imaju nježan, blago slatkast okus i miris, kremaste su i meke teksture. Pinjoli su zapravo jestivo sjeme sakupljeno iz oko 20 vrsta borova. Prirodna su grickalica i prekrasan sastojak u sirovoj hrani, pecivima, slatkim ili slanim receptima.

 

Kako koristiti pinjole

Organski sirovi pinjoli su izvrsni zalogaj sami ili u kombinaciji sa suhim voćem i sjemenkama. Dodajte ih u zdjelice za muesli, kašu, smoothieje ili u acai zdjele. Mljeveni pinjoli tradicionalni su sastojak za pesto.

Kombinirajte ih sa svježim bosiljkom, malo maslinovog ulja i naribanim parmezanom (neobavezno) u blenderu kako biste stvorili ovaj jednostavni, a opet savršeni umak za tjestenine, dipote i kao namaz u sendvičima. Bosiljak možete zamijeniti i svježim lišćem korijandera.

Pinjole, sirove ili lagano zapržene, posipajte na salate ili dodajte prženom krumpiru.

Pinjoli su ukusan dodatak sirovim energetskim kuglicama ili domaćem kruhu, muffinima, kolačima, keksima i desertima. Ukusan je i zgodan prirodni dodatak smočnici.

 

Čuvanje:

Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i suhom mjestu, daleko od izravne sunčeve svjetlosti. Preporučuje se na hladnijem mjestu. 

  isprintaj članak