Anketa
NALAZITE SE U >
Recepti
Omiljena ulična hrana i dio ruske kulture | Objavljeno: 01.02.2021. 18:14 |
Piroške
Potrebno za 20 kom:
640 g brašna
1 kvasac
2 dcl vode
malo šećera
30 g margarina
soli po ukusu
Za nadjev možemo upotrijebiti: kuhani krumpir, svježi sir, pirjano meso ili dinstani svježi kupus.
Priprema:
Od brašna, vode, kvasca, margarina (malo rastopljenog) umijesimo dizano tijesto. Stavimo na toplo 2,5-3 sata, povremeno promiješamo tijesto.
Tijesto razvaljamo kao kobasicu, izrežemo na male komade i napravimo male loptice. Ostavimo da odstoji 5 minuta. Iz loptice napravimo krugove, na sredinu svakog stavljamo nadjev, preklopimo krajeve i oblikujemo lađice. Napravljene piroške stavimo dizati na toplo 20-25 minuta.
Piroške stavljamo u vruće ulje i pržimo dok ne porumene.
![]() |