Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Tajanstveno došao i – otišao
Zbog sumnjivih okolnosti zadržali su ga u hotelskoj sobi sa čuvarom. Iz nje je tajanstveno nestao zajedno s dokumentima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Omiljena ulična hrana i dio ruske kulture
Objavljeno: 01.02.2021. 18:14  
Piroške
Piroške

Piroške

 

Potrebno za 20 kom:

640 g brašna

1 kvasac

2 dcl vode

malo šećera

30 g margarina

soli po ukusu

Za nadjev možemo upotrijebiti: kuhani krumpir, svježi sir, pirjano meso ili dinstani svježi kupus.

 

Priprema:

Od brašna, vode, kvasca, margarina (malo rastopljenog) umijesimo dizano tijesto. Stavimo na toplo 2,5-3 sata, povremeno promiješamo tijesto.

Tijesto razvaljamo kao kobasicu, izrežemo na male komade i napravimo male loptice. Ostavimo da odstoji 5 minuta. Iz loptice napravimo krugove, na sredinu svakog stavljamo nadjev, preklopimo krajeve i oblikujemo lađice. Napravljene piroške stavimo dizati na toplo 20-25 minuta. 

Piroške stavljamo u vruće ulje i pržimo dok ne porumene.

  isprintaj članak