Bosch i Mercedes-Benz pokreću pilot-projekt za uslugu automatiziranog prijevoza u San Joseu
Automatizirana vozila S-klase opremljena Boschevim i Mercedes-Benzovim sustavom vožnje i softverom pružaju uslugu prijevoza između zapadnog San Josea i središta ...
U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Uz pivo se jede više masniju i stoga visoko kaloričnu hranu
Objavljeno: 23.06.2019. 14:38  
Pivski trbuh donosi šećernu bolest, kardiovaskularne bolesti, visoki krvni tlak, moždani udar i aterosklerozu
Pivski trbuh donosi šećernu bolest, kardiovaskularne bolesti, visoki krvni tlak, moždani udar i aterosklerozu

Muškarcima nakon navršene tridesete godine ubrzano raste opseg trbuha. Najčešće ga nazivaju pivskim trbuhom ili komentiraju kako se oženio pa je krenuo s redovitim životom, a pivski trbuh je rezultat svega toga.

 

Istina je negdje u sredini

Točno je da s većom količinom piva trbuh raste i stvara se tzv. pivski trbuh budući da je pivo vrlo hranjivo. Ne treba nikada zaboraviti da čak i jedna čaša piva ima vrlo visoku prehrambenu vrijednost. Malo pivo, odnosno 0,3 litre sadrži oko 125 kalorija, a na njemu se obično staje. K tome pivo poticajno djeluje na tek, odnosno otvara ga! Zbog toga se uz njega, ili nakon njega, jede više masniju i stoga visoko kaloričnu hranu. 

Ulaskom u četvrto desetljeće života izmjena tvari se u tijelu usporava, a dodatno tome pridonosi i smanjeno kretanje uz jednaku količinu pojedene hrane i popijenog pića. K tome, visceralne masti (one koje se talože oko unutrašnjih organa) "guraju" trbušni zid naprijed, stvarajući pivski trbuh.

No, taj tip sala se skuplja i oko jetra, bubrega i crijeva, te oslobađa hormone koji mogu prouzročiti niz bolestima od kojih su vrlo opasna šećerna bolest, kardiovaskularne bolesti, visoki krvni tlak, moždani udar i ateroskleroza.

 

Povećana opasnost od dijabetesa zbog visceralne abdominalne masti

Svatko tko voli piti pivo s vremena na vrijeme, ali ne želi povećati broj ispijenih, može odabrati inačicu bez alkohola. Umjesto normalnog pšeničnog piva kojie se koristi za oslobađanje alkohola, može uštedjeti unos oko 40 posto kalorija. 

 

I žene imaju poteškoće

Kod žena se masne naslage talože na butinama, bokovima, leđima i nadlakticama, za razliku od muškaraca kod kojih je središnje mjesto upravo trbuh.

  isprintaj članak