Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Novosti o bosanskim piramidama

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i dalje ostaje među najaktivnijim i najatraktivnijim svjetskim predavačima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Pizza je odlično jelo za druženje, lako se poslužuje i svi je vole
Objavljeno: 28.08.2019. 09:25  
Pizza od kupusa
Pizza od kupusa<br>

Pizza od kupusa

Pizza je odlično jelo za druženje, lako se poslužuje i svi je vole. Priuštite sebi i bližnjima odličnu indijsku inačicu pizze.

 

Sastojci:

Tijesto

2 i 3/4 šalice integralnog brašna

1 šalica mineralne vode

3 žlice maslinovog ulja

1 žlica morske soli

1/2 žlice octa

 

Umak:

2 žlice maslinovog ulja

2 i 1/2 žlice brašna

3/4 šalice sojinog mlijeka

1 žličica morske soli

1/2 žličice crnog papra

 

Preljev:

3 šalice nasjeckanog kupusa

1/2 tanko nasjeckane paprike

2 žlice peršina

2 nasjeckane čili papričice

 

Izmiješajte sastojke za tijesto i umijesite ih u ljepljivu masu. Neka odstoji 4 sata pokriveno dok se ne počne dizati.

U posudi ugrijte ulje na slaboj vatri. Dodajte brašno te pržite dok ne požuti. Stalno miješajući dodajte mlijeko te sol i papar.

Pomiješajte kupus, papriku, čili papričice i peršin s umakom. 

Pećnicu jako zagrijte te u njega stavite pekač da se zagrije (pola sata). Podijelite tijesto na dva dijela i oblikujte ih u dvije jednake pizze. Stavite tijesto na papir za pečenje. Prelijte s pola žlice maslinovog ulja, a zatim dodajte mješavinu s kupusom. 

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 5 minuta. Maknite papir za pečenje i pecite još 7 minuta, odnosno dok rubovi ne poprime zlatnosmeđu boju.

  isprintaj članak