Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


Ponesite svoje dekice, odjenite ugodnu odjeću i dobru volju
Objavljeno: 09.09.2020. 05:30  
Pjenušavi erdutski doručak 12. rujna u Erdutu
Pjenušavi erdutski doručak 12. rujna u Erdutu

Pjenušavi doručak stiže i u Erdut! Nakon dva upješna "bregovita”, i jednog srijemskoga, četvrti doručak će biti održan u Erdutu, u subotu, 12. rujna 2020. s početkom u 10 sati, u vinogradu obitelji Siber, na adresi Cesta svetog Martina, (koordinanate 45°31'09.1"N 19°02'50.5 kao dio već projekta Wine&Bike Tour Erdut kojeg se održava od 2014. godine.

Pjenušavim erdutskogim doručkom želi se okupiti vinare, njihove kupce i ljubitelje pjenušaca na ugodnom druženjem uz piće i slavonske specijalitete kod domaćina. 

Pjenušava vina točit će na početku uz slavonski doručak, a u 13 sati je na programu je „En primeur vrhunskih erdutskih vina” uz vina i vinare Siber, Brzica, Antunović i Erdutski vinogradi. Svaki vinar će predstaviti jedno novo vino ili veliko vino po vlastitom izboru.

 

Program Pjenušavog erdutskog doručka:

10,00 - pjenušci dobrodošlice

10,15 - otvorenje, pozdrav i uvodni govor

10,30 - doručak u vinogradu uz glazbu i gostiju iznenađenja

13,00 - erdutski »En primeur«

14,00 - završetak događaja

Obavezne rezervacije na:  http://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut

Nakon Doručka, gosti mogu otići na ručak u obližnje restorane u Erdutu, Aljmašu, Dalju (uz posebne rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/podrumima vinara koji sudjeluju na doručku i na Danu otvorenih podruma - Siber, Danubio, Janečić, Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi, Vina Magistra od 10 do 18 sati.  

"Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, priredba koja već sedam godina privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. Ovogodišnji Wine & Bike održava se od 11. do 12. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Dodatna privlačnost je nastup Damira Urbana i njegovog pratećeg sastav a4!” - izjavila je Ivana Jurić, direktotica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.  

  isprintaj članak