Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Anketa


Povratak u šezdesete godine prošlog stoljeća
Objavljeno: 16.10.2019. 13:19  
Plac pod crkvom 19. listopada u Samoboru
Plac pod crkvom 19. listopada u Samoboru

U 9 ujutro na samoborskom Trgu kralja Tomislava uz rijeku Gradinu, otvara se „Plac pod cirkvom" koji će posjetitelje i mještane će vratiti u šezdesete godine prošlog stoljeća, kada je tržnica bila smještena podno zida crkve sv. Anastazije. 

Oživljavanje starih običaja gradskog sajma na „Placu" kako je nekada bio naziv današnjeg Trga kralja Tomislava, organizirano pod okriljem udruge Etno fletno, u želji da se očuva tradicionalni način izravne prodaje domaćih kvalitetnih i sezonskih poljoprivrednih proizvoda. 

Na raskošnoj izložbi domaćeg povrća, voća, mliječnih proizvoda i rukotvorina, posebno će mjesto imati proizvod samoborske tradicijske kuhinje, mirisni zlatni kruh: samoborski kuružnjak. Riječ je o izvornom jelu kojeg spominje i           Milan Lang u monografiji o Samoboru, a čija stogodišnja receptura i tehnologija pripreme još opstaje, zahvaljujući tradiciji sela okolice Samobora i vrijednim samoborskim krušaricama. 

  isprintaj članak