Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Trening će biti itekako koristan radi vašeg fiziološkog stanja
Objavljeno: 20.06.2019. 12:36  
Planiranje trudnoće i fitness (vježbanje)
Planiranje trudnoće i fitness (vježbanje)

Veliki broj mladih djevojaka i žena planiraju trudnoću i često se pitaju mogu li je planirati ukoliko se ozbiljno bave treningom snage i fitnessom općenito. 

Mišljenja o radu na tjelesnoj kondiniciji, odnosno vježbanju za vrijeme planiranja trudnoće su dvojaka. Postoji čak mišljenje kako neke vježbe mogu omesti nastanak trudnoće. Ali sjediti na kauču i razmišljati o tome što učiniti da bi se zatrudnilo, također je pogrešno. Pogledajmo je li moguće bavljenje fitnessom za vrijeme planiranja trudnoće!  

Prvo treba odgovoriti na pitanje zbog čega odlazite na fitness, odnosno vježbanje uopće. Odgovor je očit: Ojačati mišiće kako biste postigli čvrstoću tijela i pojačali zdravlje, izgubili višak kilograma i slično.

Treba istaknuti kako je tjelesni rad napor koristan! Redovito bavljenje sportom i tjelesna aktivnost povećavaju izdržljivost i tonus tijela, odnosno jačaju mišiće, ali i odlično utječu na sveopće psihofizičko stanje vježbača.  A sve to će vam trebati za vrijeme trudnoće i poroda!

Ako imate poteškoće s jajnicima, predebeli ste i slično, fitness vam je itekako potreban ukoliko želite normalizirati tijelo i začeti zdravo dijete. Stoga je odgovor očit i jedinstven: trening će biti itekako koristan radi vašeg fiziološkog stanja, ali trebate vježbati pod nadzorom profesionalnog školovanog trenera i pod nadzorom liječnika ukoliko postoje odstupanja od uobičajenog zdravstvenog stanja.

  isprintaj članak