Bosch i Mercedes-Benz pokreću pilot-projekt za uslugu automatiziranog prijevoza u San Joseu
Automatizirana vozila S-klase opremljena Boschevim i Mercedes-Benzovim sustavom vožnje i softverom pružaju uslugu prijevoza između zapadnog San Josea i središta ...
U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Trening će biti itekako koristan radi vašeg fiziološkog stanja
Objavljeno: 20.06.2019. 12:36  
Planiranje trudnoće i fitness (vježbanje)
Planiranje trudnoće i fitness (vježbanje)

Veliki broj mladih djevojaka i žena planiraju trudnoću i često se pitaju mogu li je planirati ukoliko se ozbiljno bave treningom snage i fitnessom općenito. 

Mišljenja o radu na tjelesnoj kondiniciji, odnosno vježbanju za vrijeme planiranja trudnoće su dvojaka. Postoji čak mišljenje kako neke vježbe mogu omesti nastanak trudnoće. Ali sjediti na kauču i razmišljati o tome što učiniti da bi se zatrudnilo, također je pogrešno. Pogledajmo je li moguće bavljenje fitnessom za vrijeme planiranja trudnoće!  

Prvo treba odgovoriti na pitanje zbog čega odlazite na fitness, odnosno vježbanje uopće. Odgovor je očit: Ojačati mišiće kako biste postigli čvrstoću tijela i pojačali zdravlje, izgubili višak kilograma i slično.

Treba istaknuti kako je tjelesni rad napor koristan! Redovito bavljenje sportom i tjelesna aktivnost povećavaju izdržljivost i tonus tijela, odnosno jačaju mišiće, ali i odlično utječu na sveopće psihofizičko stanje vježbača.  A sve to će vam trebati za vrijeme trudnoće i poroda!

Ako imate poteškoće s jajnicima, predebeli ste i slično, fitness vam je itekako potreban ukoliko želite normalizirati tijelo i začeti zdravo dijete. Stoga je odgovor očit i jedinstven: trening će biti itekako koristan radi vašeg fiziološkog stanja, ali trebate vježbati pod nadzorom profesionalnog školovanog trenera i pod nadzorom liječnika ukoliko postoje odstupanja od uobičajenog zdravstvenog stanja.

  isprintaj članak