Ova riža može se slagati sa svim vrstama curryja | Objavljeno: 05.02.2021. 08:13 |
Iako plava riža nije nova u azijskoj kuhinji, zbog upečatljive boje ljudi su u posljednje vrijeme primijetili jelo. Nedavno je čak i glumica Jacqueline Fernandez viđena kako se prepušta ovom jelu zajedno sa svojim prijateljima. Plava riža, poznata i kao Nasi Kerabu, priprema se pomoću cvijeta leptira graška (Butterfly pea flower) i obično je se jede u Maleziji i Tajlandu. Iako su miksolozi diljem Indije prethodno koristili cvijeće leptira graška kako bi pićima dodali plavu ili ljubičastu boju, tek je nedavno plava riža uvedena u restorane u Indiji.
Plava riža s curryjem od žutog tofua
Priprema:
Uzmite šalicu jasminove riže i kuhajte je kao da pripremate bijelu rižu. U vodu dodajte šaku cvijeta leptira graška. Trebat će vam puno cvijeta plavog graška kako bi riža dobila plavu boju.
Najbolje ga uparite
Ova riža može se slagati sa svim vrstama curryja. Budući da je to mirisna riža, radije je uparite s azijskim okusima. Dakle, azijski curry s blagim okusom dobar je izbor.
Prehrambena vrijednost
Cvijet graška leptira prepun je antioksidansa, a navodno tijelo rješava otrovnih tvari i obogaćuje izgled kože.
![]() |