Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Tražite nešto ukusno za napraviti ovo proljeće?
Objavljeno: 03.03.2020. 14:38  
Pločice superhrane (bez glutena i mliječnih proizvoda)
Pločice superhrane (bez glutena i mliječnih proizvoda)

Pločice superhrane (bez glutena i mliječnih proizvoda)

Obrok za: 1 osobu

 

Tražite nešto ukusno za napraviti ovo proljeće? Ova pločica prepuna je superhrane, bogata antioksidansima i pružit će vam energetsko pojačanje koje vam je potrebno tijekom dana! Pojdite je uz zajutrak, pojedilite s prijateljima ili ga dodajte djeci u kutiju za doručak u školi.

 

Sastojci

1/2 šalice meda 

2 žlice kokosovog ulja (nemasnog) 

3 žličice morske soli 

škrob 

cimeta 

1 šalica nekuhane kvinoje 

1/2 šalice sjeckanih badema 

1/2 šalice miješanih sjemenki (konoplja, sjemenke buče…)

 

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva C.

Poravnajte lim za pečenje pergamentnim papirom. (Prvo posudu i lim obložite kokosovim uljem da spriječite lijepljenje).

Otopite kokosovo ulje i med dok ne postane glatko. Dodajte prstohvat soli i cimeta i miješajte dok se ne sjedini.

Maknite s vatre i dodajte kvinoju, maku, bademe i sjemenke. Miješajte dok se dobro ne sjedine.

Smjesu quinoe rasporedite u tankom sloju na papir za pečenje.

Pecite 20 minuta, redovito provjeravajući. Snizite temperaturu ako strane počnu gorjeti. Kvinoja bi trebala izgledati zlatno smeđa.

Izvadite iz pećnice.

Nakon što se ohladi, počnite pripremati čokoladu. Stavite posudu preko lonca s kipućom vodom i otopite čokoladu. Nastavite miješati dok ne postane glatko.

Uklonite s vatre i ravnomjerno rasporedite po ploči kvinoje. Neobavezno: Pospite kakaovim mahunama i solju.

Ostavite da odstoji dok se čokolada ne stvrdne - obično oko 2-3 sata.

Oštrim nožem izrežite na komade.

Jedite odmah ili stavite u hladnjak u zatvorenoj ambalaži.

Vrijeme pripreme: 30 min


  isprintaj članak