Pakiranje stvari za piknik u kovčeg ili naprtnjaču
Ukoliko niste pripremljeni, dragocjena prilika za odličan piknik može biti propuštena! ...
Argentina dopušta odabir spola "x" u osobnim dokumentima
Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) već prepoznaje osobne dokumente s rodom x, koji uključuju ljude koji se identificiraju izvan tradiciona ...
Pogledajte kako odmara zgodni Fran
Fran FM posljednjih mjeseci stalno puni medije. Njegove pjesme „Influencerica“ i „Me gusta“ postale su sastavni dio svakog radijskog glazbenog programa, no prij ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Tražite nešto ukusno za napraviti ovo proljeće?
Objavljeno: 03.03.2020. 14:38  
Pločice superhrane (bez glutena i mliječnih proizvoda)
Pločice superhrane (bez glutena i mliječnih proizvoda)

Pločice superhrane (bez glutena i mliječnih proizvoda)

Obrok za: 1 osobu

 

Tražite nešto ukusno za napraviti ovo proljeće? Ova pločica prepuna je superhrane, bogata antioksidansima i pružit će vam energetsko pojačanje koje vam je potrebno tijekom dana! Pojdite je uz zajutrak, pojedilite s prijateljima ili ga dodajte djeci u kutiju za doručak u školi.

 

Sastojci

1/2 šalice meda 

2 žlice kokosovog ulja (nemasnog) 

3 žličice morske soli 

škrob 

cimeta 

1 šalica nekuhane kvinoje 

1/2 šalice sjeckanih badema 

1/2 šalice miješanih sjemenki (konoplja, sjemenke buče…)

 

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva C.

Poravnajte lim za pečenje pergamentnim papirom. (Prvo posudu i lim obložite kokosovim uljem da spriječite lijepljenje).

Otopite kokosovo ulje i med dok ne postane glatko. Dodajte prstohvat soli i cimeta i miješajte dok se ne sjedini.

Maknite s vatre i dodajte kvinoju, maku, bademe i sjemenke. Miješajte dok se dobro ne sjedine.

Smjesu quinoe rasporedite u tankom sloju na papir za pečenje.

Pecite 20 minuta, redovito provjeravajući. Snizite temperaturu ako strane počnu gorjeti. Kvinoja bi trebala izgledati zlatno smeđa.

Izvadite iz pećnice.

Nakon što se ohladi, počnite pripremati čokoladu. Stavite posudu preko lonca s kipućom vodom i otopite čokoladu. Nastavite miješati dok ne postane glatko.

Uklonite s vatre i ravnomjerno rasporedite po ploči kvinoje. Neobavezno: Pospite kakaovim mahunama i solju.

Ostavite da odstoji dok se čokolada ne stvrdne - obično oko 2-3 sata.

Oštrim nožem izrežite na komade.

Jedite odmah ili stavite u hladnjak u zatvorenoj ambalaži.

Vrijeme pripreme: 30 min


  isprintaj članak