Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Cvjetni balkoni su raskoš za oči
Nema svaki ljubitelj cvijeća vlastiti vrt. Ali već i cvjetna raskoš u prozorskoj kutiji za cvijeće razveseljava srce i oko! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Još stignete posjetiti najveći srednjovjekovni festival na Jadranu
Objavljeno: 26.07.2019. 19:55  
Počela 18. Rabska fjera koja traje do 27. srpnja
Počela 18. Rabska fjera koja traje do 27. srpnja

Snimio: Petar Lupić


Rabska fjera objedinjuje povijest i tradiciju pretvarajući povijesnu jezgru Raba pretvarajući, tijekom večernjih sati, grad u srednjovjekovnu kulisu u kojoj Rabljani i gosti tijekom tri dana žive životom kakav je bio nekoć. 

Bogatstvo zvuka, slike i mirisa srednjovjekovlja i ove je godine očaralo brojne turiste. A posebna se emocija osjećala između 700 kostimiranih sudionika, ponajviše otočana koji su se ove godine angažirali u najvećem broju. Ulice grada su pune kostimiranih obrtnika, ribara i vitezova, narodnih nošnje, predmeta i i prikaza nekadašnjeg života. Posjetitelji mogu uživati i u izvornim jelima, od šulčića, domaćeg pršuta, sira i rapskog štoklja (sušene hobotnice) pa sve do rapske torte, mutaćona i neizostavnog domaćeg vina.

Fjera traje još danas i sutra. Završnog dana Fjere, 27. srpnja, s početkom u 21 sat na Trgu sv. Kristofora održat će se tradicionalne ''Rapske viteške igre'' i nadmetanje u pucanju samostrelom ''Udruge rapskih samostreličara'', a sve će završiti vatrometom i pucnjem topa točno u ponoć, nakon čega će goste na Trgu Municipium Arba zabavljati britanska skupina MKM Collective. 

  isprintaj članak