Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Pravila za ručavanje u restoranima Mexico Cityja: "Sigurni stol"
Objavljeno: 20.05.2020. 10:45  
Počinje otvaranje restorana u Mexico Cityju
Počinje otvaranje restorana u Mexico Cityju

Pravila za ručavanje u Mexico Cityju: 1. Dezinfekcijsko sredstvo. 2. Najviše 10 osoba po stolu. 3. Nema soljenki ili držača salveta. 4. Digitalni, jednokratni jelovnik ili jelovnik na ploči. 5. Stolnjak za jednokratnu upotrebu. 6. Pojedine zdjele salse. 7. Elektroničko plaćanje. 8. Ostaju zatvorena restoranska igrališta za djecu.

 

Prošli tjedan nacionalna udruga restorana Canirac najavila je svoj program "Mesa Segura" ("Sigurni stol"), skup pravila kojeg se svi restorani u Meksiku trebaju pridržavati nakon ukidanja karantene.

Mexico City ima oko 45.000 restorana koji su zbog korona virusa bili prisiljeni potpuno ili djelomično zatvoriti, a Canirac procjenjuje da je gubitak prihoda ukupno 48 milijardi pezosa (2,03 milijarde USD).

Canirac predviđa da će u cijelom Meksiku 100.000 restorana ostati stalno zatvoreno, a to će donijeti 300.000 izgubljenih radnih mjesta.

Restorani će biti dezinficirani, a zaposlenicima će biti mjerena temperatura na početku i završetku smjene. Maske za zaposlenike su obavezne, a upotreba mobitela od strane zaposlenika je zabranjena.

Canirac preporučuje da restorani posluju s 30% svog kapaciteta i ograniče skupinu gostiju na 10. Stolnjake treba mijenjati nakon svakog gosta, začini moraju biti posluženi u pojedinačnim obrocima, a potiče se uporaba jednokratnih ili digitalnih jelovnika. Buffeti stolovi moraju imati zaštitu od kašljanja ili kihanja, a uz njega treba biti zaposlenik koji će posluživati ​​obroke i osigurati razmak između gostiju. Igrališta za djecu trebaju biti zatvorena.

Gradonačelnica Claudia Sheinbaum najavit će ponovno otvaranje planova za glavni grad države danas, koji će vjerojatno teći postupno.

Mexico City i dalje je pod sustavom upozorenja za korona virus s 14.566 potvrđenih zaraženih stanovnika.

  isprintaj članak