Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Masovno samoubojstvo ptica u Indiji
Želite li se odvojiti od monotonije svakodnevnog života, trebali biste posjetiti neobična mjesta u Indiji i ostati zaprepašteni. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Iscrpljenost i stres je bolest ovog doba
Objavljeno: 29.03.2013. 15:45  
Poduzmite nešto što vam čini zadovoljstvo.
Poduzmite nešto što vam čini zadovoljstvo.
U Varaždinu će od 4. do 7. travnja prvi puta iscjeljivati Željko Marušić, dipl. bioeterapeut po metodi Zdenka Domančića, majstor bioenergije i radiestezije, i Renato Jagustović, bioenergetičar, u prostoru hotela Varaždin u Kolodvorskoj ulici 19.
Broj za rezervacije je: 099 213 2561


Zašto na bioenergiju?
Bioenergija, u prijevodu: životna energija, je sastavni dio nas, energija koju smo dobili začećem i bez koje ćemo ostati zadnjim izdisajem. Nedostatak ili višak bioenergije, jednostavno rečeno, dovode do bolesti, a iscjelitelji je balansiraju i zdravstveno stanje tijela poboljšavaju, odnosno ozdravljuju. Istovremeno je iscjeljivanje bioenergijom potpuno bezopasno, bezbolno i nevjerojatno učinkovito.

Što se može liječiti?
Promatramo li osobu od glave prema dolje iscjeljivati se (liječiti) mogu glavobolje, migrene, sluh, šumovi u ušima, sinusi, zubno meso, grlo, kralježnica (skolioza, spondiloza, kifoza, bolovi vratne kralježnice, križobolja i slično), štitnjača, srce, pluća, gušterača (dijabetes), slezena, jetra, žuč, želudac, crijeva (probava, zatvor i sl.), ženske bolesti, prostata uključivo impotencija, zlatna žila (hemoroidi), bolesti nogu poput artroze koljena, bolesti krvnih žila (hemoroidi, vene i sl.), giht, gotovo sve neurološke i neuromuskulaturne bolesti, dekunitus, visoki tlak, te se bioenergijom podiže obrambeni sustav tijela čime se sprečava nastanak novih bolesti!

Što je najveća boljka današnjice?
Iscrpljenost, odnosno stres. Iscrpljenost  s osjećajem praznine, koja je povezana s nesanicom i tjelesnim tegobama, ukazuje na depresiju. Kao da ste provučeni kroz cjedilo, tromi, dogorjeli, slomljeni, bezvoljni, umorni, potišteni - što je krivo tome, kad se tako osjećate?
Preopterećenje na radnom mjestu, ali i čuvanje djece, vlastita bolest ili njega bolesnika mogu biti razlozi iscrpljenosti. Inače, energiju nam najčešće troši stil života poput loših navika kod prehrane, prekomjerna težina, brze dijete, pomanjkanje tekućine, nedostatak kretanja i manjak sna, premalo opuštanja i mira. Pušenje, alkohol i droge također mogu preopteretiti tijelo. Ostatak čine osjetljivost na vremenske prilike, izloženost stresu i osobne brige.

Umor može biti popratna pojava pijenja lijekova.
Ako obolite, može potrajati i nekoliko tjedana dok opet ne osjetite polet. Malo je poznato kako umor može biti popratna pojava mnogih lijekova, prije svega kod onih sredstava koja sadrže benzodiazipine ili antihistaminike. Tako vas umornima mogu učiniti sredstva za spavanje i umirenje, sredstva protiv alergije, gripe, kašlja, hunjavice ili migrene. Primjereno sniženom tlaku, umor izazivaju i sredstva koja vode do sniženja tlaka, a također i sredstva protiv kašlja i hunjavice, lijekovi ili ljekovita sredstva protiv putne bolesti i mučnine te lijekovi protiv visokog krvnog tlaka.

Lagana groznica, natekle limfne žlijezde, bolovi u vratu, zglobovima...
Gripu, žuticu (hepatitis), malokrvnost, potfunkciju dvojnih krvnih žlijezda (Addisonova bolest) i potfunkciju štitne žlijezde prati umor. Više nije rijedak kronični sindrom umora (CMS), nazvan i “Yuppi-gripa” koji se odlikuje laganom groznicom, nateklim limfnim žlijezdama,  bolovima u vratu, glavi i zglobovima te bolovima u mišićima koji znatno ograničava učinkovitost u životu i traje mjesecima. Ciljano liječenje, za razliku od drugih  spomenutih bolesti, ne postoji, ali ponekad taj CMS nestaje sam od sebe. U svakom slučaju, treba potražiti uzrok trajnog stanja  iscrpljenosti. Iscrpljenost  s osjećajem praznine, koja je povezana s nesanicom i tjelesnim tegobama, ukazuje na depresiju. To ne prolazi samo od sebe i treba potražiti pomoć liječnika ili bioenergetičara.

Samopomoć
Umorni ljudi, koji su inače zdravi, najbolje si mogu sami pomoći. U većini slučajeva pomaže jutarnje hladno-toplo tuširanje, liječenje vodom po postupku Kneippa kao i primjereni fitness ili sportski program To potiče krvotok, podiže raspoloženje i pomaže kod niskog tlaka. Započnite s deset minuta hodanja dnevno i nemojte odustati dok ne postignete cilj. Provodite tri puta tjedno po 20 minuta trčeći, plivajte, radite tjelovježbe ili vježbanje snage. Ostanite kod tog ritma. Pazite na to da dnevno uzimate pet manjih obroka, po mogućnosti raznolike hrane s puno povrća i voća, mlijeka i žitarica, nešto ribe i malo masti. Žene ne smiju uzimati više od 1600, a muškarci najviše 2000 kalorija. Nikakve dopune tome nisu potrebne. Važno je uzimati dovoljno tekućine.

Priredite si veselje
Poduzmite nešto što vam čini zadovoljstvo. Otiđite u kino, uzmite dan odmora kako biste ga proveli u prirodi ili uživajte u lijepoj glazbi. Život je bremenit, pun problema i odgovornosti. Već sama pomisao na to može vas učiniti bezvoljnim. Bolje je da podijelite svoje obveze na manje dijelove koje možete rješavati korak po korak.

Razgovarajte s liječnikom
Ako vam propisani lijekovi izazivaju umor, možda postoje bolje inačice. Smanjite unos alkohola, broj popušenih cigareta i količinu uobičajenih lijekova koje nabavljate bez liječničkog recepta. Ako se ne možete sami osloboditi svojih “poroka”, obratite se liječniku koji vas može poduprijeti, no nećete pogriješiti odeli na bioenergiju!

Kada k liječniku
Kad nema uvjerljivog objašnjenja za umor i kada iscrpljenost zajedno s groznicom, odnosno uz gubljenje tjelesne mase ili kroničnu bolest ne popušta pođite liječniku na razgovor.

Kada na bioenergiju
Upravo navedeni problemi su oni koje ćete najlakše, najbrže i najučinkovitije riješiti odete li na terapiju bioenergijom! Stoga odmah nazovite na broj: 099 213 2561 i rezervirajte mjesto na bioterapiji!

  isprintaj članak