Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Kako dugoročno motivirati svoje dijete za učenje?
Izbjegavajte, ako je ikako moguće, dijete redovito nagrađivatii slatkišima, gledanjem televizije ili računalnim igrama. To ima kratkotrajan učinak. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Cijepanje drva može dovesti do neželjenih posljedica
Objavljeno: 18.02.2020. 12:38  
Pogledajmo što nam donosi napetost (stres)
Pogledajmo što nam donosi napetost (stres)

Bejrut (snimio: Željko Marušić)


Možemo se podijeliti u dvije grupe ljudi, na one koji su stalno napeti i „gutaju" sve u sebe, te na one koji se izgalame i poslije su smireni. Ipak, obe grupe ljudi su jednako podložni psihosomatskim bolestima.

Stalno napeta osoba će nakupiti tu tzv. negativnu energiju u sebi koja će na kraju izbiti kroz pojavu psihosomatskih bolesti kao što su: visoki tlak, čir na želucu, bolesti štitnjače, a i opast će energetska razina u tijelu.

Druga osoba koja se izgalami i poslije je naoko smirena iscrpljujuje energetska razinu tijela što će također dovesti do bolesti.

 

Pogledajmo što nam donosi napetost (stres)

Prvo trebamo shvatiti koliko nam je srce važno. Ono, naime, obavi 120.000 otkucaa dnevno. Pokušajte izračunati koliko je to otkucaja u mjesec dana, godinu dana, u prosječnih 78 godina čovjekovog života. Zavrtjet će vam se u glavi od dobivene brojke koja je gotovo tri i pol milijarde!

 

I što ako osjetimo da nam lupa srce?

Duboko udahnimo 10 puta jer će doći do pokretanja vagusa, unutrašnjeg živca koji sprečava ubrzani rada srca, dovodi do smirivanja rada srca, a i prostrujat će krv do glave (mozga) i bolje ćemo se osjećati.

Srce može početi lupati kada se sjetimo besparice, kada izbjegnemo prometnu nezgodu, vidimo voljenu osobu…  Nemirno srce i bezrazložno lupanje mogu biti jedan od simptoma bolesti, ali može biti bezazlena pojava. Treba razlikovati normalni rad i kada je znak bolesti.

 

Cijepanje drva može dovesti do neželjenih posljedica

Kada se iživciramo, poslije stresa, lagani tjelesni napor poput šetnje od svega tri do pet kilometara itekako će pomoći, ali ne i cijepanje drva! Cijepanje drva, ako to nije naš svakodnevi rad može dovesti do neželjenih posljedica.

 

Poznavanje svoga tijela

Naučite poznavati svoje tijelo kako biste kod neubičajene boli odmah otišli liječniku opće medicine.

____________

Važna napomena: Ovaj članak sadrži samo opće podatke i ne smije ga se koristiti za samodijagnozu ili liječenje, niti može zamijeniti posjet liječniku.

  isprintaj članak