Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


Mjesec dana do početka samoborskih fašničkih spelancija
Objavljeno: 23.01.2019. 10:16  
Posel se deli u Samoboru na fašničkoj baušteli od 22. veljače!
Posel se deli u Samoboru na fašničkoj baušteli od 22. veljače!

Ključeve grada Samobora preuzima se 22. veljače i na vlasti se ostaje do 5. ožujka. Sraka i Princ su spremni, pravosudni aparat se podmazuje na veselje Suca, a Fiškal si je uzeo godišnji da može raditi u "fušu". Naime, ove godine "posel se deli na fašničkoj baušteli”! Pripremite krampove, lopate, stetoskope, var mašine, tastature i tipkovnice, angažirajte kume i kumove, animirajte stranačke kolege i drugove, zasučite rukave i ajmo delati u 193. Slobodnoj Samoborskoj Fašničkoj Republici! 

 

Drugo bitno – nemre se samo delat. Sve zamaskirane posjetitelje čekaju dva vikenda opuštajuće zabave na Trgu kralja Tomislava koji će biti preimenovan u Trg fašničkih velikana, mališani će dobiti svoj šareni kutak na Trgu Matice hrvatske, zanimacije su pripremljene i u Kleščićevoj, na Trgu iza pošte, luna parku kod kina i klizalištu u bivšoj vojarni. Fašničke zabave neće biti samo na vanjskim, nego i u unutrašnjim prostorima, što znači da se za nju dobro pripremaju i samoborski ugostitelji.

Očekuje se 4500 tisuće malih i velikih maškara u povorkama i na središnjoj pozornici, dolaze maskirane skupine iz cijele Hrvatske, mjesni odbori spremaju svoja tradicionalna alegorijska kola, priprema se Fašnički triathlon, trčat će se Srakotrk, vraća se Srakina regata, ove godine kao Bagerijada, i još puno toga.   

Fašnička vlast u dolasku pobrinula se da posao u Fašničkoj Republici nađu i umjetničke duše. Tako će svirati i pjevati na otvorenju 22. veljače Mladen Grdović, na zatvaranju 5. ožujka jedan posebni bend koji za sad neka ostane tajna, a dolaze još TBF, Neno Belan, Songkillers, Klapa Intrade, Gazde i Slavonske lole. Tko ne može držat’ čekić, može držat’ mikrofon, kaže stara fašnička.

I na kraju najbitnije – "nejdi van, dojdi u Srakostan”, jer maskirane posjetitelje čeka ne samo sve do sada spomenuto, nego i vrijedne nagrade za one koji si daju malo truda pa uz svoju masku i osmisle kakav duhovit nastup. Najbolje pojedinačne, grupne i obiteljske maske i ove godine na pozornici će proučavati žiri, a novost je Fašnička patrola koja će se spustiti među posjetitelje i izbliza razgledati pa nagraditi maškare.  

 

Ove godine "posel se deli na fašničkoj baušteli”, a vječna je istina da "bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik”, ove godine od 22. veljače do 5. ožujka. 

  isprintaj članak