Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Nedavno je pokrenut i županijski projekt Centra za velike zvijeri vrijedan oko osam milijuna kuna
Objavljeno: 13.03.2019. 12:16  
Potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog branda regije „Gorski kotar“
Potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog branda regije „Gorski kotar“

Danas je u Ravnoj Gori potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog branda regije „Gorski kotar".

Cilj navedenog sporazuma je uspostava zajedničke suradnje vezane uz kreiranje, razvoj i promociju turističkog branda koja obuhvaća aktivnosti izrade strateških dokumenata namijenjenih razvoju i promociji turizma regije Gorski kotar u razdoblju od 2019. do 2025. godine, a na temelju kojih će se objediniti i usuglasiti razvojne i marketinške aktivnosti lokalnih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave.

Prilikom potpisivanja sporazuma ministar Cappelli je istaknuo važnost ovog sporazuma za razvoj čitavog Gorskog Kotara: „Kao i kroz naše zakonodavne izmjene, naša želja je poticati udruživanje odredišta koje zajedničkim djelovanjem imaju mogućnost puno kvalitetnije se brendirati, pozicionirati na tržištu i razvijati projekte koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj. Naša Vlada je kroz Zakon o brdsko-planinskim područjima osigurala u iduće tri godine gotovo 117 milijuna kuna za različite projekte, a i uvedena je oznaka „Hrvatski gorski proizvod"."

„Udruživanje i povezivanje devet jedinica lokalne samouprave za Gorski kotar znači novu izgled u razvoju, promidžbi i tržišnom smještanju ovog područja kao poželjnog i privlačnog odredišta.” - izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglasivši kako se ovaj projekt uklapa u strateški cilj razvoja kontinentalne turističke ponude.

„Strateška orijentacija Primorsko-goranske županije je posebna briga i strateško ulaganje u Gorski kotar, na svim razinama i u svim dijelovima, od odgoja i obrazovanja preko izgradnje sportske infrastrukture, zdravstva i poduzetništva do turističke valorizacije bogate prirodne i kulturne raznolikosti Gorskog kotara. U tom smislu, nedavno je upravo ovdje u Ravnoj Gori, pokrenut županijski projekt Centra za velike zvijeri vrijedan oko osam milijuna kuna. Ovo područje treba svoje prirodne mogućnosti pretvoriti u konkurentske prednosti.", izjavio je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

„Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Primorsko-goranskom županijom je 2016. godine izradila, usvojila i krenula s primjenom Strateškog plana razvoja turizma Kvarnera za razdoblje do 2020. godine. Jedan od ciljeva ovog strateškog dokumenta je i prepoznavanje i stavljanje u funkciju turizma velikog atrakcijskog potencijala Gorskog kotara. Turistička zajednica Kvarnera još od 2011. godine kroz projekt Koordinacije turističkih zajednica s područja Gorskog kotara radi na udruživanju turističke ponude i zajedničke promocije, koja je do sada iznjedrila niz zajedničkih aktivnosti za predstavljanje Gorskog kotara. Stoga ovaj Sporazum o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog branda regije „Gorski kotar" vidimo kao svojevrsnu nadogradnju postojeće Strategije kojom će se tijekom dužeg vremenskog razdoblja nastaviti sa zajedničkim radom na brendiranju Gorskog kotara." izjavila je direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije Irena Peršić Živadinov.

Sporazum su potpisali ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli ispred Ministarstva turizma, direktor Kristjan Staničić ispred Hrvatske turističke zajednice, direktorica Irena Peršić Živadinov ispred Turističke zajednice Primorsko-goranske županije te predstavnici općina, odnosno gradova i turističkih zajednica Brod Moravice, Čabar, Delnice, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora, Skrad i Vrbovsko. Uz navedene, potpisivanju Sporazuma o suradnji sudjelovao je i župan Primorsko – goranske županije, Zlatko Komadina.

  isprintaj članak