Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Tajanstveno došao i – otišao
Zbog sumnjivih okolnosti zadržali su ga u hotelskoj sobi sa čuvarom. Iz nje je tajanstveno nestao zajedno s dokumentima. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Salate će biti probavljivije ukoliko octu dodate malo šećera
Objavljeno: 31.01.2021. 16:53  
Povrće i kako postupati s njime
Povrće i kako postupati s njime

Slika: instagram

Savjeti za kuhanje povrća koji će ga učiniti ukusnijim

- Uvelo povrće opet će se osvježiti namočite li ga u hladnu vodu u koju ste kapnuli nekoliko kapi limunovog soka.

- Povrće koje kuhate ne valja soliti odmah već ga solite potktaj kuhanja kako ne bi otvrdnulo.

- Dobro oprane rajčice razrežite napola, posolite i stavite na sunce. Kad se dovoljno isuše, stavite ih u staklenku i pomiješajte s uljem, origanom, češnjakom i papričicama (ljutim ili slatkim). Nakon mjesec dana izvrsne su kao namaz za kruh.

- Da češnjak što ga stavljate u pečenje ne bi požutio, ubuduće ga nemojte guliti, već operite i ljusku nabodite.

- Salate će biti probavljivije ukoliko octu dodate malo šećera.

- Salata od krumpira bit će ukusnija ako kriške krumpira prelijete bijelim vinom, a tek onda uljem i ostalim začinima.

- Da luk previše ne potamni za vrijeme prženja, pospite ga s malo brašna. Dobit će lijepu zlaćanu boju

- Vrganje operite u vodi s octom. Neće se raspadati tijekom pripremanja.

  isprintaj članak