Salate će biti probavljivije ukoliko octu dodate malo šećera | Objavljeno: 31.01.2021. 16:53 |
Slika: instagram
Savjeti za kuhanje povrća koji će ga učiniti ukusnijim
- Uvelo povrće opet će se osvježiti namočite li ga u hladnu vodu u koju ste kapnuli nekoliko kapi limunovog soka.
- Povrće koje kuhate ne valja soliti odmah već ga solite potktaj kuhanja kako ne bi otvrdnulo.
- Dobro oprane rajčice razrežite napola, posolite i stavite na sunce. Kad se dovoljno isuše, stavite ih u staklenku i pomiješajte s uljem, origanom, češnjakom i papričicama (ljutim ili slatkim). Nakon mjesec dana izvrsne su kao namaz za kruh.
- Da češnjak što ga stavljate u pečenje ne bi požutio, ubuduće ga nemojte guliti, već operite i ljusku nabodite.
- Salate će biti probavljivije ukoliko octu dodate malo šećera.
- Salata od krumpira bit će ukusnija ako kriške krumpira prelijete bijelim vinom, a tek onda uljem i ostalim začinima.
- Da luk previše ne potamni za vrijeme prženja, pospite ga s malo brašna. Dobit će lijepu zlaćanu boju
- Vrganje operite u vodi s octom. Neće se raspadati tijekom pripremanja.
![]() |