Hrana stiže u pakiranju koje je onečišćeno čim ga se dodirne
Povremeno ste i prije trenutne pandemije Covida-19 naručivali dostavu hrane. Koliko je ona danas sigurna? ...
Što možemo naučiti o starenju
Pas ima duži život od miša, a konj duži život od psa, a slon ima duži život od konja, ali nije uvijek tako. ...
Ricci Guarnaccio prebacuje odlazak u Australiju na rujan ili listopad
Ricci Guarnaccio, bivša zvijezda Geordie Shorea, otkrio je da je koronavirus sabotirao njegove planove za preseljenje u Australiju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kućni ljubimci
Svakako se držite podalje od grožđa budući da je otrovno za pse
Objavljeno: 23.12.2019. 16:42  
Pravilna prehrana za za mačke i pse
Pravilna prehrana za za mačke i pse

Pravilna prehrana za za mačke i pse 

Vaš ljubimac može imati posebne probleme sa zdravljem koje će zahtijevati najbolju vrstu prehrane. Savjetujte se s veterinarom kada prvi put usvojite vašeg ljubimca, a zatim slijedite ove opće smjernice o prehrani.

 

Prava hrana za mačke

Mačiće do četiri mjeseca potrebno je hraniti tri puta dnevno i dva puta dnevno nakon toga. Neki vlasnici kućnih ljubimaca jednostavno stalno ostavljaju hranu. To je obično u redu, ali mokra hrana se može pokvariti i mačka je neće pojesti. Ovaj način prehrane (posluživanja mačke) također otežava praćenje onoga što mačka jede, što otežava praćenje promjena u teku, a koje mogu upozoriti zdravstveni problem.

Većina komercijalne hrane za mačke sadrži taurin, aminokiselinu koja se prirodno nalazi u piletini i govedini. Ako mačke ne dobivaju dovoljno taurina, mogu biti sklone problemima sa srcem ili vidom, depresijom, cirozom i drugim zdravstvenim problemima.

Promatrajte izmet svoje mačke kako biste znali dobiva li pravu vrstu hrane. Proljev i zatvor su znak problema. Stolice bi trebale biti čvrste, kompaktne i relativno male. Gusta, sjajna dlaka i sjajan pogled znače da je prehrana vaše mačke vjerojatno dobra.

Oprez: Ako mislite da je promjena prehrane neophodna, uvedite je postupno. Mačke mrze naglu promjenu hrane.

 

Prava hrana za pse

Nahranite psa visokokvalitetnom prehranom. Dodavanje dodatnih vitamina i minerala obično nije potrebno, a za štene velike pasmine zapravo bi moglo biti štetno. Štenad velike pasmine može prebrzo rasti s prekomjernim proteinima ili vitaminima, što ga dovodi u opasnost od pojave displazije kukova, što je uobičajena bolest većih pasa.

Hranite štene tri ili četiri puta dnevno, ostavljajući hranu vani samo pet do deset minuta. Starije pse možete hraniti dva puta dnevno.

Nemojte se oslanjati na poslastice, čak i kada pokušavate trenirati vašeg psa. Previše poslastica može dovesti do problema s težinom ili biranja što će jesti. Koristite više ljubavi i naklonosti kao nagradu vašem psu prilikom treninga i odaberite grickalice s malo masti i kalorija.


Znate li to?

Mnogi psi vole okus sirovog voća i povrća poput mrkve, jabuke, brokule i zelenog graha. Svakodnevno dajte ljubimcu nekoliko komadića umjesto visokokaloričnih zalogaja. Banane, lubenice i borovnice su također omiljene. Svakako se držite podalje od grožđa, jer je otrovno za pse.

  isprintaj članak