Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Anketa


NALAZITE SE U
Brijanja je vrsta pilinga koji žene skupo plaćaju u salonima ljepote
Objavljeno: 15.09.2011. 23:41  
Pravilno brijanje
Pravilno brijanje
Muškarci se briju desetljećima, a da ne znaju koji je najbolji način brijanja i kako je ono vrsta pilinga koji žene skupo plaćaju u salonima ljepote. Brijati bi se trebalo ujutro, jer je koža u to doba dana najelastičnija, a time i manje osjetljiva na porezotine. Ako je ikako moguće, brijte se odmah nakon ustajanja, još prije zajutarka. Žvakanjem se obrazi bolje prokrvljuju pa moguće porezotine više krvare. 

Redovitim brijanjem dlaka izbija jače na površinu štp mnoge žene mogu potvrditi. Prije brijanja električnim aparatom, ali i britvicom, preporučuje se na područje brijanja utrljati posebno ulje za brijanje i ostaviti da malo djeluje. To omekšava bradu i čini brijanje sigurnijim.  
Za učestale ozljede (porezotine) kod brijanja uzrok su ili oštećena, odnosno tupa britvica ili pogrešan način brijanja. Opasnost od ozljeda se smanjuje kad kožu nategnete i pritom je brijete kratkim, laganim potezima. Ako se ipak porežete, na ranu jednostavno pritisnite alaun (stipsu) za zaustavljanje krvi.

Kod akni nije odlučujuće kako se brijati, već koliko često. Što kožu manje opterećujete britvom, to bolje.
Ako dajete prednost mokrom brijanju, trebate se dobro pripremiti. Prije nanošenja pjene ili sapuna za brijanje lice temeljito treba očistiti gelom za pranje ili hidratantnim sapunom i toplom vodom.
Tupe britvice i brze poteze zaboravite! Kod uporabe električnog brijaćeg aparata, aparat treba očistiti nakon svake uporabe kako se ne bi razvile bakterije.
I još nešto važno. Mladim, posebno crnokosim ljudima itekako pristaje jedno- ili dvodnevna brada. Primijetite li prve sjedine u njima preporučamo redovito (svakodnevno) brijanje.  

  isprintaj članak