Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Kako dugoročno motivirati svoje dijete za učenje?
Izbjegavajte, ako je ikako moguće, dijete redovito nagrađivatii slatkišima, gledanjem televizije ili računalnim igrama. To ima kratkotrajan učinak. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ukoliko ne planirate poslužiti večeru, računajte na približno osam predjela po osobi
Objavljeno: 10.05.2019. 14:13  
Pravilno posluživanje pića
Pravilno posluživanje pića

Saznajte više o pravilnom posluživanju pića:

• Kod miješanja pića, započnite s malim kockama leda koje stavite u čašu zapremnine 2,5-3 dl do vrha i na to usipajte omiljenu mješavinu pića. Najgore je kada se sav led u koktelu otopi, a osoba još uvijek, kako bi bila pristojna, pijucka to piće. Dobro je upotrijebiti čašu koja je malo grublje teksture s vanjske strane jer su ugodne za držanje.

• Kako bi rub čaše ukrasili solju ili šećerom, prijeđite ga komadom limuna ili limete te tada čašu umočite u sol/šećer.

• Crvena vina poslužuje se na temperaturi malo nižoj od sobne (otprilike 18 ̊C)

• Čaše za posluživanje prije posluživanja dobro ohladite, pogotovo ako se radi o pivu. Držite čaše u ledenici ili u ledu dok se ne ohlade.

• Prilikom pripreme ponude ne zaboravite na vegetarijance.

• Pjenušci i šampanjci moraju biti dobro rashlađeni.

• Bijela vina poslužuje se rashlađena, ali ne ledena, na najviše 7-12 ̊C

• Papirnati podmetači i salvete jednostavan su način za ukrašavanje običnih poslužavnika.

• Ukoliko ne planirate poslužiti večeru, računajte na približno osam predjela po osobi.

  isprintaj članak