Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ukoliko ne planirate poslužiti večeru, računajte na približno osam predjela po osobi
Objavljeno: 10.05.2019. 14:13  
Pravilno posluživanje pića
Pravilno posluživanje pića

Saznajte više o pravilnom posluživanju pića:

• Kod miješanja pića, započnite s malim kockama leda koje stavite u čašu zapremnine 2,5-3 dl do vrha i na to usipajte omiljenu mješavinu pića. Najgore je kada se sav led u koktelu otopi, a osoba još uvijek, kako bi bila pristojna, pijucka to piće. Dobro je upotrijebiti čašu koja je malo grublje teksture s vanjske strane jer su ugodne za držanje.

• Kako bi rub čaše ukrasili solju ili šećerom, prijeđite ga komadom limuna ili limete te tada čašu umočite u sol/šećer.

• Crvena vina poslužuje se na temperaturi malo nižoj od sobne (otprilike 18 ̊C)

• Čaše za posluživanje prije posluživanja dobro ohladite, pogotovo ako se radi o pivu. Držite čaše u ledenici ili u ledu dok se ne ohlade.

• Prilikom pripreme ponude ne zaboravite na vegetarijance.

• Pjenušci i šampanjci moraju biti dobro rashlađeni.

• Bijela vina poslužuje se rashlađena, ali ne ledena, na najviše 7-12 ̊C

• Papirnati podmetači i salvete jednostavan su način za ukrašavanje običnih poslužavnika.

• Ukoliko ne planirate poslužiti večeru, računajte na približno osam predjela po osobi.

  isprintaj članak