Opasni osvježivači prosora
Istraživanja su pokazala da bezopasni limonin u dodiru s ozonom iz zraka stvara molekule opasnog formaldehida, poznatog uzročnika najtežih bolesti poput raka. ...
Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Ukoliko ne planirate poslužiti večeru, računajte na približno osam predjela po osobi
Objavljeno: 10.05.2019. 14:13  
Pravilno posluživanje pića
Pravilno posluživanje pića

Saznajte više o pravilnom posluživanju pića:

• Kod miješanja pića, započnite s malim kockama leda koje stavite u čašu zapremnine 2,5-3 dl do vrha i na to usipajte omiljenu mješavinu pića. Najgore je kada se sav led u koktelu otopi, a osoba još uvijek, kako bi bila pristojna, pijucka to piće. Dobro je upotrijebiti čašu koja je malo grublje teksture s vanjske strane jer su ugodne za držanje.

• Kako bi rub čaše ukrasili solju ili šećerom, prijeđite ga komadom limuna ili limete te tada čašu umočite u sol/šećer.

• Crvena vina poslužuje se na temperaturi malo nižoj od sobne (otprilike 18 ̊C)

• Čaše za posluživanje prije posluživanja dobro ohladite, pogotovo ako se radi o pivu. Držite čaše u ledenici ili u ledu dok se ne ohlade.

• Prilikom pripreme ponude ne zaboravite na vegetarijance.

• Pjenušci i šampanjci moraju biti dobro rashlađeni.

• Bijela vina poslužuje se rashlađena, ali ne ledena, na najviše 7-12 ̊C

• Papirnati podmetači i salvete jednostavan su način za ukrašavanje običnih poslužavnika.

• Ukoliko ne planirate poslužiti večeru, računajte na približno osam predjela po osobi.

  isprintaj članak