Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Ukoliko ne planirate poslužiti večeru, računajte na približno osam predjela po osobi
Objavljeno: 10.05.2019. 14:13  
Pravilno posluživanje pića
Pravilno posluživanje pića

Saznajte više o pravilnom posluživanju pića:

• Kod miješanja pića, započnite s malim kockama leda koje stavite u čašu zapremnine 2,5-3 dl do vrha i na to usipajte omiljenu mješavinu pića. Najgore je kada se sav led u koktelu otopi, a osoba još uvijek, kako bi bila pristojna, pijucka to piće. Dobro je upotrijebiti čašu koja je malo grublje teksture s vanjske strane jer su ugodne za držanje.

• Kako bi rub čaše ukrasili solju ili šećerom, prijeđite ga komadom limuna ili limete te tada čašu umočite u sol/šećer.

• Crvena vina poslužuje se na temperaturi malo nižoj od sobne (otprilike 18 ̊C)

• Čaše za posluživanje prije posluživanja dobro ohladite, pogotovo ako se radi o pivu. Držite čaše u ledenici ili u ledu dok se ne ohlade.

• Prilikom pripreme ponude ne zaboravite na vegetarijance.

• Pjenušci i šampanjci moraju biti dobro rashlađeni.

• Bijela vina poslužuje se rashlađena, ali ne ledena, na najviše 7-12 ̊C

• Papirnati podmetači i salvete jednostavan su način za ukrašavanje običnih poslužavnika.

• Ukoliko ne planirate poslužiti večeru, računajte na približno osam predjela po osobi.

  isprintaj članak