Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
U videospotu za pjesmu Zavičaju, tebi istaknuta je ljepota frankopanske baštine
Objavljeno: 10.11.2020. 10:35  
Predstavljanje videospota Primorsko-goranske županije “Zavičaju, tebi”, 11. studenog na Trsatu
Predstavljanje videospota Primorsko-goranske županije “Zavičaju, tebi”, 11. studenog na Trsatu

Trsatska gradina (slikala: Spomenka Saraga)

U srijedu 11. studenog 2020. godine u 12 sati bit će u Trsatskoj gradini predstavljen videospot svečane pjesme Primorsko-goranske županije "Zavičaju, tebi” snimljenog u sklopu EU projekta Primorsko-goranske županije Putovima Frankopana.

Na predstavljanju spota, uz župana Zlatka Komadinu sudjelovat će Mia Negovetić, pjevačica koja je u videospotu utjelovila Anu Katarinu Frankopan, Petar Baljak, student glume koji je u videospotu utjelovio Petra Zrinskog, Elvis Stanić, autor aranžmana, redatelji spota Artem Dushkin i Mateo Jurčić, direktor fotografije iz Lumiere produkcije.

U novom videospotu za pjesmu Zavičaju, tebi istaknuta je ljepota frankopanske baštine i njezina snažna povezanost s identitetom Primorsko-goranske županije.

Videospot je sniman na osam mjesta Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana. Uz kaštele Drivenik, Ledenice, Krk, Stara Sušica, Severin na Kupi i Nova Kraljevica, snimateljska ekipa sa statistima iz udruga koje baštine povijest Frankopana, posjetila je i manastir Gomirje te franjevački samostan Košljun.

Mia Negovetić u videospotu nosi pet kreacija Jurja Zigmana nadahnutih životom Frankopana.

Autor teksta i glazbe je Ante Pecotić, a aranžman pjesme potpisuje Elvis Stanić.

Voditeljica projekta Rajna Miloš autorica je ideje i koncepta videospota.

Putovima Frankopana projekt je Primorsko-goranske županije pokrenut 2005. godine s ciljem obnove, očuvanja, zaštite i održivog korištenja frankopanske materijalne i nematerijalne baštine. Obuhvaća 17 kaštela i 3 vjerskih objekata na području od Krka preko Vinodola do Gorskog kotara.

  isprintaj članak