Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Vježbanje pridonosi tjelesnom, ali i psihičkom zdravlju djece
Objavljeno: 08.05.2021. 14:10  
Predstavljen sportsko-edukativni program „Sportski praznici 2021.
Predstavljen sportsko-edukativni program „Sportski praznici 2021.

Slika: MINTS

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je sportsko-poučni program pod nazivom „Sportski praznici 2021.", kojeg provodi Hrvatski školski sportski savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta. 

"Sportski praznici 2021.” program je kojem je cilj nastavak stalnog bavljenja tjelesnom aktivnošću i za vrijeme ljetnih praznika, kada su djeca vrlo često nedovoljno potaknuta za tjelesnu aktivnost. Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikica Perković istaknuo je kako se radi o potpuno besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu za sve učenike osnovnih škola diljem Republike Hrvatske. 

Ove godine očekuje se više od 5000 sati programiranih aktivnosti u kojima će sudjelovati 126 kineziologa te više od 10.000 učenika iz 21 županije.

„Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je važnost ovog projekta te će za njegovu provedbu osigurati više od tri milijuna kuna, a ukoliko zanimanje bude veće iznos će biti povećati" - poručila je ministrica Brnjac te dodala kako je projekt s jedne strane odgovor na loše pokazatelje tjelesne aktivnosti djece i mladih, na covid krizu, ali i logična nadogradnja uspješnih projekata zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja, Univerzalnu sportsku školu i Vježbaonicu, koje već godinama provodi Hrvatski školski sportski savez uz novčanu podršku Ministarstva turizma i sporta.

Vježbanje pridonosi tjelesnom, ali i psihičkom zdravlju djece te je izrazito važna posebno u ovoj dobi kada se stječu navike za cijeli život. Od 2016. godine izdvajanje za školski sport povećalo se u stopostotnom iznosu, a Ministarstvo turizma i sporta nastavit će s ulaganjem kroz nacionalna sredstva, ali i kroz europske fondove.

  isprintaj članak