Pakiranje stvari za piknik u kovčeg ili naprtnjaču
Ukoliko niste pripremljeni, dragocjena prilika za odličan piknik može biti propuštena! ...
Argentina dopušta odabir spola "x" u osobnim dokumentima
Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) već prepoznaje osobne dokumente s rodom x, koji uključuju ljude koji se identificiraju izvan tradiciona ...
Pogledajte kako odmara zgodni Fran
Fran FM posljednjih mjeseci stalno puni medije. Njegove pjesme „Influencerica“ i „Me gusta“ postale su sastavni dio svakog radijskog glazbenog programa, no prij ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Vježbanje pridonosi tjelesnom, ali i psihičkom zdravlju djece
Objavljeno: 08.05.2021. 14:10  
Predstavljen sportsko-edukativni program „Sportski praznici 2021.
Predstavljen sportsko-edukativni program „Sportski praznici 2021.

Slika: MINTS

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je sportsko-poučni program pod nazivom „Sportski praznici 2021.", kojeg provodi Hrvatski školski sportski savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta. 

"Sportski praznici 2021.” program je kojem je cilj nastavak stalnog bavljenja tjelesnom aktivnošću i za vrijeme ljetnih praznika, kada su djeca vrlo često nedovoljno potaknuta za tjelesnu aktivnost. Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikica Perković istaknuo je kako se radi o potpuno besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu za sve učenike osnovnih škola diljem Republike Hrvatske. 

Ove godine očekuje se više od 5000 sati programiranih aktivnosti u kojima će sudjelovati 126 kineziologa te više od 10.000 učenika iz 21 županije.

„Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je važnost ovog projekta te će za njegovu provedbu osigurati više od tri milijuna kuna, a ukoliko zanimanje bude veće iznos će biti povećati" - poručila je ministrica Brnjac te dodala kako je projekt s jedne strane odgovor na loše pokazatelje tjelesne aktivnosti djece i mladih, na covid krizu, ali i logična nadogradnja uspješnih projekata zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja, Univerzalnu sportsku školu i Vježbaonicu, koje već godinama provodi Hrvatski školski sportski savez uz novčanu podršku Ministarstva turizma i sporta.

Vježbanje pridonosi tjelesnom, ali i psihičkom zdravlju djece te je izrazito važna posebno u ovoj dobi kada se stječu navike za cijeli život. Od 2016. godine izdvajanje za školski sport povećalo se u stopostotnom iznosu, a Ministarstvo turizma i sporta nastavit će s ulaganjem kroz nacionalna sredstva, ali i kroz europske fondove.

  isprintaj članak