Anketa
NALAZITE SE U >
Prehrana
Dio balastnih tvari hrani bakterije u debelom crijevu koje potiču zdravlje
Zdrave balastne tvari i za lijena crijeva
25.02.2016. 09:57
.jpg)
Prehrana bogata balastnim tvarima sastoji se od uravnotežene mješavine integralnih žitarica, hrskavog povrća i šarenog voća. ...
više...
Radi malo masnoće divljač, uz ribe, vrijedi kao zdrava hrana
Divljač kao zdrava hrana
15.02.2016. 14:39
.jpg)
Prehrambeni stručnjaci preporučuju krto meso divljači, ali i junetinu, teletinu… ...
više...
Margarin - hrana za siromašne
Margarin ili maslac?
26.01.2016. 20:36

Francuski car Napoleon III. obećavši bogatu nagradu onima koji će izmisliti zamjenu za maslac ...
više...
Ako u receptu piše dvije žlice maslaca, pokušajte s jednom i pol žlicom
Brza dijeta
04.10.2015. 17:12
.jpg)
Sve pržite na brzinu u ulju radije negoli da dugo pirjate na ulju ili maslacu. ...
više...
Bobičasto voće – ukrasno i ukusno
Bobičasto voće: kupine, jagode, maline, ribiz, ogrozd, aronija i borovnica
10.08.2015. 18:15

Baš poput kupina i jagoda, i maline su dio porodice ruža! ...
više...
Meso dovodi do epidemije kroničnih nezaraznih bolesti
Meso peradi: Za njega ne postoje vjerske zabrane
09.06.2015. 11:52
.jpg)
Na jedenju peradi zasniva se prehrana u Kini, Srednjoj i Južnoj Americi, u jugoistočnoj Aziji... ...
više...
Koje vino uz školjke, a koje uz roštilj
Preporuke za vina: koje vino uz koje jelo na kojoj temperaturi
07.05.2015. 12:21

Dojmite svoje tijelo, a ne samo goste dobrim izborom vina! ...
više...
Oprez: POKVARLJIVO
Koliko su namirnice svježe
02.05.2015. 15:46
.jpg)
Logično je da mljeveno meso nećete tek tako ostavljati stajati. ...
više...
Najbolje je upotrijebiti sirovu rajčicu bez ikakvih dodataka
Rajčica - povrće iz doba Inka
30.04.2015. 20:14
.jpg)
Bez rajčice kao osnovne namirnice više se ne može. ...
više...
Kava ima gotovo isključivo pozitivne učinke na zdravlje i blagostanje
Kava - Užitak na šalice
30.03.2015. 15:19
.jpg)
Ujutro treba vedro početi dan s jednim espressom ili kapucinerom: tako tijelo i duh dolaze u ravnotežu! ...
više...
Kokteli pripremljeni na temelju šećera od šećerne trske.
Kokteli: Ne čekajte odmor, uživajte već i sada u pet izabranih koktela
24.03.2015. 16:29
.jpg)
Vrijeme za selidbu u tople krajeve u kojem goste čeka obilje koktela ...
više...
Izbor pravog pića je više od "crveno s govedinom i bijelo s ribom"
Pića za svaku vrstu nacionalne kuhinje
14.03.2015. 17:54
.jpg)
Uz indijsku hranu preporučamo mješavinu gina i limunade ili pivo s izrazitom pjenom koji će ublažiti vrući curry. ...
više...
Uprkos hlađenju živežne se namirnice mogu pokvariti
Hladnjak: rashlađivanje namirnica
08.03.2015. 11:30

U pravilu su hladnjaci tako opremljeni da se zapravo ništa ne može uraditi pogrešno. ...
više...
Ne postoje stroga pravila koje vino ide s kojim jelom
Koje vino uz koje jelo?
07.03.2015. 19:49
.jpg)
Osobno se ne bih usudio govoriti koje vino ide uz koje jelo, a da to jelo prije ne kušam. ...
više...
Razliven, vodenast bjelanjak i plosnato žumance odaju staro jaje.
Prepoznati svježe jaje
06.03.2015. 18:46
.jpg)
Svježina jajeta je vrlo bitna za naše zdravlje. ...
više...
Udruga Gerico (Gorica), Bednja
Bednjanska vina nekad se pilo i na bečkom dvoru
06.01.2015. 16:54
.jpg)
Riječ o vinima koja se prije 200 godina proizvodilo u vinogradima Draškovićevih, nedaleko od Pleši, koje još i danas nose naziv “Grofo ...
više...
Vinogradarska podregija Plešivica
Plešivica i njena vina
03.01.2015. 13:19
.jpg)
Pet vinogorja: samoborsko, plešivičko-okićko, svetojansko-slavetičko, krašičko i ozaljsko-vivodinsko čine je jednom od najslikovitijih i naj ...
više...
Harmonija jela i pića
Slaganje vina s jelima
16.11.2014. 14:46
.jpg)
Obična stolna crna vina poslužuje se ohlađena na 16 stupnjeva, a može i do 22. ...
više...
Pomaže kod stolice i potiče mokrenje
Zelena salata - hrana mudraca
04.11.2014. 14:22
.jpg)
Korijen salate treba baciti budući da sadrži nitrate ...
više...
Uopće ne živimo tako zdravo i nismo ni toliko sportski aktivni kao što mislimo
Najveće zablude u prehrani
11.09.2014. 20:03
.jpg)
Tko se na brzinu želi riješiti masnih naslaga na taj način da manje jede, prvo će izgubiti vodu. ...
više...
Stranica 10 od 16 |