Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Svaki tip ima svoje probleme vezane uz težinu i metabolizam pa zbog toga svakom odgovara određena vrsta prehrane Dijeta za sve 17.08.2012. 19:16
Dijeta za sve
Na temelju oblika tijela možete naučiti koju hranu trebate izbjegavati. ...
više...
Što je loše u činjenici da je netko debeo? Mršaviti bez napornih dijeta 03.08.2012. 11:25
Mršaviti bez napornih dijeta
Bernard Shaw je rekao kako “nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani” ...
više...
Štiti tijelo od raka pluća, usne šupljine, debelog crijeva, dojke, grlića maternice i jajnika. Dinja - zlatnožuta mirisna slastica 21.07.2012. 19:47
Dinja - zlatnožuta mirisna slastica
Ovu ljekovitu jednogodišnju povrtnu kulturu boje sunca slatkog okusa teško je zamisliti kao povrće. ...
više...
Lubenica potječe iz pustinje Kalahari. Lubenica - dijetalna afrička slastica 20.07.2012. 16:39
Lubenica - dijetalna afrička slastica
Žarko crvena lubenica posebnog okusa pravo je osvježenje u ljetnim vrućinama. ...
više...
Boja utječe i na otvaranje teka Crveno voće otvara tek 25.06.2012. 13:20
Crveno voće otvara tek
Prema istraživanjima se čovjekov metabolizam pojačava već kod ugledanja crvene boje za više od 13 posto. ...
više...
Povrće s fakultetskom diplomom Cvjetača 16.06.2012. 17:55
Cvjetača
Cvjetača je prikladna za pripremanje salata kao predjela ili salata kao dodataka glavnom jelu, kremnih ili juha od povrća, toplih predjela, ...
više...
Japanski gastronomski čudotvorac SAKE 15.06.2012. 17:03
SAKE
Sake je alkoholno piće koje nastaje fermentacijom riže uz pomoć posebne vrste gljivice "koji i". ...
više...
Koje su prehrambene namirnice otkrivene u novije doba? Kukuruzne pahuljice: Je li Amerikanac Kellog zaista prvi otkrio Corn-flakes? 30.05.2012. 17:38
Kukuruzne pahuljice: Je li Amerikanac Kellog zaista prvi otkrio Corn-flakes?
Margarin se nekada proizvodio od goveđe masti i upotrebljavao za poboljšanje vojničke hrane. ...
više...
U Starom zavjetu mogu se iščitati proturječne odredbe glede načina prehrane. Zagovara li vjera vegetarijanstvo ili jedenje mesa? 07.05.2012. 13:09
Zagovara li vjera vegetarijanstvo ili jedenje mesa?
Biografi tvrde da je Prorok najviše volio vegetarijansku hranu: mlijeko, jogurt s maslacem i orasima, krastavce s datuljama. ...
više...
Tko god da je otac bolesti, loša prehrana je njena majka - glasi kineska poslovica Znati jesti pravu hranu 30.04.2012. 18:31
Znati jesti pravu hranu
Prije negoli iz hrane dobijemo životnu snagu, moraju se odigrati stotine biokemijskih reakcija u kojima sudjeluju i 28 vitamina i minerala, ...
više...
Mršaviti moramo prvenstveno zato da bismo živjeli zdravije i kvalitetnijim životom. Tablete umjesto hrane? 19.03.2012. 11:31
Tablete umjesto hrane?
Ne postoje tablete koje će nam, unatoč obilnoj i nezdravoj prehrani, omogućiti mršavljenje. Pripravci koje koristimo kao dopunu dijeti, uz p ...
više...
Nešto što niste znali Trajanje ribe iz konzerve 23.02.2012. 08:16
Trajanje ribe iz konzerve
Riba lako kvarljiva namirnica. ...
više...
S otoka na poluotok, u dobrom društvu jedinstvenog Grka, postojanog Dingača i čuvenog Plavca malog Vinska šetnja Korčulom i Pelješcem 21.02.2012. 11:52
Vinska šetnja Korčulom i Pelješcem
Imanje Bire - Cebalo ponosno je na svoj Grk, Dingač je zvijezda u Matuška, Miličići uređuju imanje i uredno opstaju na tržištu, dok su Mil ...
više...
Vinorodno područje Istre Hrvatska Toscana 16.01.2012. 19:57
Hrvatska Toscana
Vinogradarstvo i vinarstvo se u Istri održalo i u srednjem vijeku da bi u 19. Stoljeću zahvaljujući Habsburgovcima doživjelo preporod.
...
više...
Zaštita od zimskog pomanjkanja vitamina Kupus, bijela repa i cikla 30.12.2011. 20:33
Kupus, bijela repa i cikla
Domaće zimsko povrće je vrijedan pomagač u borbi protiv gripe i raznih prehlada. Svojom začinskom aromom obogaćuje jesensku kuhinju. ...
više...
O čemu razgovarati za stolom? Ponašanje za stolom 12.10.2011. 13:25
Ponašanje za stolom
Dobrom ručku pristoji i da se s ukusom pojede, a za to su nezaobilazni mali odmori. Pritom pripazite na to da odložite nož i vilicu tako da ...
više...
Čorba je perzijanizam, a ne turcizam poput čarapa, majmun, musaka, papuča, top... Čorba ili varivo? 03.10.2011. 18:35
Čorba ili varivo?
Orijentalizam čorba punopravna je riječ hrvatskoga standardnojezičnoga inventara. ...
više...
Mali ljupki glodavci kao specijalitet Fužine - gastronomski raj 16.08.2011. 21:19
Fužine - gastronomski raj
Svii znaju da su Fužine najpoznatije po gastronomskoj ponudi, što im je i donijelo titulu najturističkijeg mjesta Gorskog kotara s najvećim ...
više...
Najbolje se sommelieru obratiti za savjet. Koje vino uz koje jelo 29.07.2011. 17:01
Koje vino uz koje jelo
Nedavno mi je jedan gospodin ispričao sljedeći događaj: “Nedavno sam sa suprugom bio na večeri. Pili smo crveno vino Plavac mali. ...
više...
Kod vina je ocjenjivanje stvar osobne prosudbe jednog čovjeka ili više ljudi i to isključivo na osnovu svojih osobnih zapažanja i doživljaja dotičnog vina Vino: Biseri Jadrana 29.07.2011. 16:58
Vino: Biseri Jadrana
Kako sve na svijetu podliježe ocjenjivanju i rangiranju isto se odnosi i na vina. Konzumenti žele znati koji je proizvod u svojoj kategoriji ...
više...

  Stranica 10 od 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]