Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Želite li peći ribu bez masnoće pržite je u mlijeku Lakše do ukusne ribe 25.08.2019. 08:50
Lakše do ukusne ribe
Ako riječna riba ima jak miris po mulju, umočite je prije pečenja u mlijeko koje će izvući taj miris. ...
više...
U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost. Riža – Namirnica koju treba znati skuhati 28.07.2019. 10:21
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati
Riža kao i proso spada u lužnate žitarice te ih po novim saznanjima treba obilato uvrštavati u jelovnik. ...
više...
Meso za roštilj mora biti što suše Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja 19.07.2019. 07:32
Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja
Meso začinite nakon pečenja jer sol razara vanjsku opnu i meso gubi na sočnosti. ...
više...
Aspartam je najbolji otrov protiv mrava Umjetna sladila i šećer 16.07.2019. 13:42
Umjetna sladila i šećer
U umjetnom sladilu aspartam (E951) nalazi se 10 posto metanola (drvni alkohol) i visoko je otrovan budući da dvije čajne žlice dovode do smr ...
više...
Što je više soka i krvi u mesu.. Kako valja meso pripravljati
21.06.2019. 11:47
Kako valja meso pripravljati<br>
Najbolje je meso pripravljati na način kojim gubi najmanje soka i kojim vlakna postaju mekanija i prhkija. To je najlakše postići pečenjem n ...
više...
Svaka država ima vlastite standarde za školske obroke Što jedu djeca u školi u svijetu 19.06.2019. 20:38
Što jedu djeca u školi u svijetu
Najpopularnija jela su krumpir, riža i salata od kupusa. U većini škola nude mlijeko umjesto voćnog soka. ...
više...
Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno 11.06.2019. 17:53
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno
U odreske od mljevenog mesa sitno naribajte jedan mali krumpir. Odresci će biti puno sočniji i ukusniji. ...
više...
Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva Med – Dobro se odnosite prema njemu 26.05.2019. 12:19
Med – Dobro se odnosite prema njemu
Pčela ugiba od pesticida i ne uspijeva ih unijeti u košnicu. ...
više...
Stara kokoš je tvrda? Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu 24.05.2019. 12:45
Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu
Kosti od kojih ćete kuhati juhu držite prije kuhanja jedan sat u hladnoj vodi. Za kuhanje uzmite drugu čistu vodu i dodajte zelenje. ...
više...
Koliko je ljudi, toliko je i osobnih načina prehrane Idu li zajedno ugljikohidrati i bjelančevine 21.05.2019. 09:29
Idu li zajedno ugljikohidrati i bjelančevine
Različiti načini probavljanja ovih namirnica zahtijevaju da se ugljikohidrati probavljaju kroz baznu sredinu crijeva dok se bjelančevine pro ...
više...
Treba li stvarno jesti pet puta dnevno voće i povrće Trešnje pune pesticida 13.05.2019. 14:38
Trešnje pune pesticida
Zanimljivo je kako sva voća i povrća ne upijaju štetne tvari na isti način. Jedno od njh je jabuka koju se prska i dvadesetak puta, ali ne m ...
više...
Većina ljudi nije svjesna da u organizam unosi 40% dnevnih kalorija u obliku masnoća Europljani smatraju da se najbolje prehranjuju na svijetu 26.04.2019. 09:04
Europljani smatraju da se najbolje prehranjuju na svijetu
Hranimo se s previše pročišćenih živežnih namirnica i u tijelo unosimo previše kalorija i jedemo suviše često. ...
više...
Pršut je dio tradicije u kineskom kuharstvu i može ga se jesti kao dodatak i sastojak toplih i hladnih jela Kineski pršut – Jinhua ham
09.04.2019. 13:21
Kineski pršut – Jinhua ham<br>
Mnogo prije nego što smo mi i Talijani proizvodili pršut, a Španjolci svoje jamone, Kinezi su sami proizvodili pršut u malom gradu Jinhua. ...
više...
Supernamirnice nije nužno uzimati u velikim količinama, nego ih je najbolje uklopiti u svakodnevnu prehranu Junaci zdrave prehrane 08.04.2019. 14:04
Junaci zdrave prehrane
Namirnice s iznimno visokim udjelom fitonutrijenata prozvane su superhranom. Najčešće sadrže visoke koncentracije antioksidansa koji štite t ...
više...
Limun ili limeta - koje je bolje za zdravlje Limun ili limeta 01.04.2019. 14:10
Limun ili limeta
Ljudi uglavnom vole samo jedno od dva voća, ali ne zbog različite hranjive vrijednosti, već radi različitih okusa. ...
više...
Kako izgubiti 20 kilograma na težini i takvim ostati Kako smršaviti - Dijeta za gubitak trbuha
19.03.2019. 12:27
Kako smršaviti - Dijeta za gubitak trbuha<br>
Najbolji način za gubljenje težine i spaljivanje masti ...
više...
Jeste li primijetili kako neke vrste kineskog češnjaka mijenjaju boju? Zašto češnjak mijenja boju 02.03.2019. 12:10
Zašto češnjak mijenja boju
Promjenom boje djelomično gubi neka svojstva zbog čega ga najradije koristimo. ...
više...
I čitavo jaje možete provjeriti potapanjem u vodu Svježe jaje 28.02.2019. 10:36
Svježe jaje
Svježina jajeta je vrlo bitna za naše zdravlje. ...
više...
Uskladite uzimanje obroka s ritmom tijela! Kronobiologija: Važno je kada jedete 20.02.2019. 15:42
Kronobiologija: Važno je kada jedete
Kronobiologija je novija znanstvena disciplina koja se bavi biološkim ritmovima. ...
više...
Sojino ulje stiglo na crnu listu? Ulje opasnije od šećera! 12.02.2019. 09:26
Ulje opasnije od šećera!
Gotovo je nemoguće izbjeći genetski modificiranu soju. ...
više...

  Stranica 2 od 12
1 [2]  3 4 5 6 7 8 9 10