Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Ova pogrešna prehrana potiče rak Dijeta igra značajnu ulogu u razvoju raka 14.01.2020. 09:26
Dijeta igra značajnu ulogu u razvoju raka
Koju hranu ljudi trebaju radije izostaviti, a koja pridonosi zdravoj prehrani i tako smanjuje opasnost razvoja raka. ...
više...
Ukusan je jedino kada je potpuno zreo, kora staklasta, a plod mekan Kaki - voće bogova 13.01.2020. 12:43
Kaki - voće bogova
Kaki puno brže dozrijeva ako ga se stavi u plastičnu vrećicu zajedno s jednom zrelom jabukom i pohrani na sobnu temperaturu. ...
više...
Kuhanje hrane optimizira zdravlje mikroba Kuhanje ili je bolja sirova hrana? 10.01.2020. 14:34
Kuhanje ili je bolja sirova hrana?
Kuhanje hrane, a zatim njeno jedenje pomaže optimizirati naše zdravlje mikroba. Tako može imati smisla kuhati povrće, umjesto jesti sirovu h ...
više...
Svojstvo komorača da smanjuje mamurluk, čini ga poželjnim u danima nakon blagdana Komorač za učinkovito mršavljenje, ali i kao afrodizijak 05.01.2020. 15:06
Komorač za učinkovito mršavljenje, ali i kao afrodizijak
Komorač suzbija tek, smanjuje grčeve u probavnom sustavu, primjenjuje se kod nadutosti, mučnine, podrigivanja, žgaravice. ...
više...
Ne bacajte usireno mlijeko Mlijeko i mliječni proizvodi mogu biti savršeni 30.12.2019. 09:38
Mlijeko i mliječni proizvodi mogu biti savršeni
Slatko vrhnje (šlag) lakše ćete umutiti ako mu dodate komadić maslaca, jer povećana masnoća stvara čvršći šlag. ...
više...
Oboje zajedno, kora i meso ploda, daju jednu zanimljivu kombinaciju okusa Patuljaste naranče - kumquat 29.12.2019. 09:57
Patuljaste naranče - kumquat
Posebno dekorativne su duboko smrznute patuljaste naranče koje se mogu koristiti kao zamjena za kockice leda u campariju, vermouthu, ginu il ...
više...
Lavanda je isto tako ukusan začin jelima vjerojatno mnogi ne znaju Lavanda je dobra i u jelima 19.12.2019. 14:28
Lavanda je dobra i u jelima
Lavanda je od davnina poznata i u narodnoj medicini u lječenju dišnih organa, visoke temperature, lupanja srca, prehlade i gripe, nesanice, ...
više...
Papreni sastojak kapsaicin ih čini ljutima Ljute papričice 09.12.2019. 08:49
Ljute papričice
Dobro je znati da su zrele papričice, i one koje rastu u toplijim krajevima, ljuće. ...
više...
Za litru čistog bučinog ulja potrebno oko 2,5 kilograma osušenih sjemenki od otprilike 25 bundeva Sjemenke bundeve i bučino ulje ozdravljuju 07.12.2019. 09:47
Sjemenke bundeve i bučino ulje ozdravljuju
Nekoliko bundevinih sjemenki posipanih preko jela daju okus i zdravlje. ...
više...
Zdravlje iz bačve - kiseli kupus Kiseli kupus izvrstan domaći izvor vitamina C 06.12.2019. 09:10
Kiseli kupus izvrstan domaći izvor vitamina C
Dobro je u kuhani kupus dodati kim koji će još više olakšati probavu. ...
više...
Physalis potiče detoksifikaciju crijeva Physalis - Kineski lampion 04.12.2019. 08:01
Physalis - Kineski lampion
Zbog velikog udjela izvornog sastojka pektina ovo se voće vrlo jednostavno može pretvoriti u ukusan žele ili u marmeladu. ...
više...
Najtraženiji je specijalitet hlap kojeg se smatra posebnom delikatesom Jastog, hlap, morski rakovi, carski rakovi i kozice kuhanjem postaju crveni 28.11.2019. 14:27
Jastog, hlap, morski rakovi, carski rakovi i kozice kuhanjem postaju crveni
U tijelu mrtvog hlapa se brzo razvijaju otrovi koji mogu dovesti do trovanja prehrambenih namirnica. ...
više...
Borovicu se rabi i kao ljekovitu biljku Borovica 26.11.2019. 21:54
Borovica
Kod nas je poznata pod različitim nazivima: crna smrekinja, smrika, venja, kleka, brinje, fenja, šmrika. ...
više...
Cvjetove ružmarina se također koristi u pripremanju hrane Ružmarin, lužmarin, rožmarin, rosmarin, zimorad 19.11.2019. 10:33
Ružmarin, lužmarin, rožmarin, rosmarin, zimorad
Zbog ljekovitih svojstava i posebnog okusa valjalo bi ga češće koristiti u pripremanju hrane. ...
više...
Kada nam je koža za poneki broj pretijesna Izgladnjivanje nije nužno 17.11.2019. 09:46
Izgladnjivanje nije nužno
Detoksikacija ne znači nužno i izgladnjivanje, već uvod u prepoznavanje blagodati pravilne prehrane i načina života. ...
više...
Sol šteti i urogenitalnim organima Bez soli ne može, ali ne pretjerivati 15.11.2019. 19:03
Bez soli ne može, ali ne pretjerivati
Najgora je industrijska sol skrivena u suhomesnatim mesnim proizvodima i slanim sirevima. ...
više...
Najkvalitetniju aromu dobivamo od svježih, pažljivo oguljenih gomolja Đumbir je poznat i pod imenima đinđer, gingibar, zumbir 13.11.2019. 18:58
Đumbir je poznat i pod imenima đinđer, gingibar, zumbir
Đumbir od davnina slovi kao jedan od najvažnijih začina indijske, kineske i kuhinje mnogih drugih azijskih zemalja. ...
više...
Kulinarska zemljopisna karta Nalazišta najboljih vrsta rakova 12.11.2019. 07:36
Nalazišta najboljih vrsta rakova
Jastoga ima u u Hrvatskoj (najviše u Dalmaciji), u vodama oko Kube (u svijetu drugi po veličini izvoznik jastoga) i u Australiji (zauzima pr ...
više...
Ne zanemarite činjenicu kako ne postoje čudotvorna sredstva Probiotici kao oružje 05.11.2019. 09:13
Probiotici kao oružje
Budući da jačaju otpornost tijela posegnite za napitcima koji sadrže probiotike. ...
više...
Što se zapravo nalazi u koktelu rakova? Mala znanost o kozicama, škampima i rakovima 31.10.2019. 04:50
Mala znanost o kozicama, škampima i rakovima
Škamp je samo ako ih ima više od 200 komada u kilogramu, a to niste znali, zar ne? ...
više...

  Stranica 2 od 14
1 [2]  3 4 5 6 7 8 9 10