Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Zdrave bundeve možete pripremiti na različite načine Bundeve: voćno povrće bogato vitaminima i niskim kalorijama 19.10.2019. 07:44
Bundeve: voćno povrće bogato vitaminima i niskim kalorijama
Salate i musli možete nadograditi i oplemeniti juhama od bundeve ...
više...
Ljudi moraju biti u mogućnosti donositi odluke o vlastitoj prehrani na temelju najboljih dostupnih informacija Zdravstvene koristi odricanja od crvenog mesa poprilično su male 16.10.2019. 11:30
Zdravstvene koristi odricanja od crvenog mesa poprilično su male
Međunarodni istraživački tim sada izvještava da većina ljudi može jesti crveno i prerađeno meso, jer smanjenje jedenja ima malo utjecaja na ...
više...
Znate li kako lako narezati tvrdo kuhano jaje? Jaja 12.10.2019. 09:52
Jaja
Jeste li ikada pohali tvrdo kuhano jaje? Niste? Pokušajte. Ohlađeno skuhano jaje narežite na ploške... ...
više...
Održavajte duševni mir koji će povećati obrambenu snagu vašeg tijela Osnovne upute za zdravo hranjenje 10.10.2019. 06:30
Osnovne upute za zdravo hranjenje
U hladnije vrijeme koristite začine koji stvaraju toplinu u vašem tijelu: hren, muškatni oraščić, đumbir, cimet, mažuran i timijan. ...
više...
Pečeni krumpir dobit će lijepu boju i neće se hvatati za dno posude pospete li ga s malo brašna. Krumpir učinimo još ukusnijim 25.09.2019. 13:01
Krumpir učinimo još ukusnijim
- Sačuvajte kore od krumpira jer dobro osušene mogu biti korisne; izvrsne su kao “drvo” za potpalu. ...
više...
Dobrim gospodarenjem i idejama do boljeg jela Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima 20.09.2019. 19:14
Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima
Ne bacajte usireno mlijeko. Dodajte mu nekoliko kapljica soka od limuna i prokuhajte. Procijedite kroz gazu i imat ćete ukusan sir.
...
više...
Pomaže kod slabog teka, bolova u grlu, pročišćava krv i cijeli organizam, pospješuje izlučivanje mokraće Vlasac - začin koji oplemenjuje jelo 14.09.2019. 08:58
Vlasac - začin koji oplemenjuje jelo
Vlasac zbog sitnih lukovica u tlu te bogatog okusa i mirisa koji podsjeća na luk, pripada redu lukova. ...
više...
Džem ili marmelada? Marmelada je zaštićeno ime Engleza za proizvode od agruma Jednostavno ukuhavanje pekmeza i džemova 09.09.2019. 09:20
Jednostavno ukuhavanje pekmeza i džemova
S odabranim sastojcima, malo vještine u tom poslu i pravim lukavštinama to će sigurno uspjeti. Rezultat je uvijek vrijedan razmjerno malom u ...
više...
Znanstvenici tvrde da pojačava otpornost na bolesti kod ljudi koji su napeti Znate li što je kvercetin? 09.09.2019. 09:12
Znate li što je kvercetin?
Nkada ne zaboravite da ni u čemu ne treba pretjerivati i kako je potrebno raznoliko jesti pet puta dnevno. ...
više...
Iako jabuke djeluju grubo, one su veoma osjetljive Jabuke ne bacajte u torbicu za kupovinu 06.09.2019. 11:45
Jabuke ne bacajte u torbicu za kupovinu
Manje jabuke su vrednije, jer su bogatije sadržajem i ukusnije, budući da sadrže manje vode. ...
više...
Želite li peći ribu bez masnoće pržite je u mlijeku Lakše do ukusne ribe 25.08.2019. 08:50
Lakše do ukusne ribe
Ako riječna riba ima jak miris po mulju, umočite je prije pečenja u mlijeko koje će izvući taj miris. ...
više...
U usporedbi s ostalim žitaricama riža ima najveću energetsku vrijednost. Riža – Namirnica koju treba znati skuhati 28.07.2019. 10:21
Riža – Namirnica koju treba znati skuhati
Riža kao i proso spada u lužnate žitarice te ih po novim saznanjima treba obilato uvrštavati u jelovnik. ...
više...
Meso za roštilj mora biti što suše Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja 19.07.2019. 07:32
Roštilj – Kako pripremiti odlična jela s roštilja
Meso začinite nakon pečenja jer sol razara vanjsku opnu i meso gubi na sočnosti. ...
više...
Aspartam je najbolji otrov protiv mrava Umjetna sladila i šećer 16.07.2019. 13:42
Umjetna sladila i šećer
U umjetnom sladilu aspartam (E951) nalazi se 10 posto metanola (drvni alkohol) i visoko je otrovan budući da dvije čajne žlice dovode do smr ...
više...
Što je više soka i krvi u mesu.. Kako valja meso pripravljati
21.06.2019. 11:47
Kako valja meso pripravljati<br>
Najbolje je meso pripravljati na način kojim gubi najmanje soka i kojim vlakna postaju mekanija i prhkija. To je najlakše postići pečenjem n ...
više...
Svaka država ima vlastite standarde za školske obroke Što jedu djeca u školi u svijetu 19.06.2019. 20:38
Što jedu djeca u školi u svijetu
Najpopularnija jela su krumpir, riža i salata od kupusa. U većini škola nude mlijeko umjesto voćnog soka. ...
više...
Pohano meso bit će ukusnije, ako ga prije pohanja premažete solju i vrhnjem Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno 11.06.2019. 17:53
Meso – Kako pripremiti meso da bude ukusno
U odreske od mljevenog mesa sitno naribajte jedan mali krumpir. Odresci će biti puno sočniji i ukusniji. ...
više...
Med nikada ne treba stavljati u vrući čaj jer tako gubi ljekovita svojstva Med – Dobro se odnosite prema njemu 26.05.2019. 12:19
Med – Dobro se odnosite prema njemu
Pčela ugiba od pesticida i ne uspijeva ih unijeti u košnicu. ...
više...
Stara kokoš je tvrda? Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu 24.05.2019. 12:45
Juha - Savjeti kako skuhati izvrsnu juhu
Kosti od kojih ćete kuhati juhu držite prije kuhanja jedan sat u hladnoj vodi. Za kuhanje uzmite drugu čistu vodu i dodajte zelenje. ...
više...
Koliko je ljudi, toliko je i osobnih načina prehrane Idu li zajedno ugljikohidrati i bjelančevine 21.05.2019. 09:29
Idu li zajedno ugljikohidrati i bjelančevine
Različiti načini probavljanja ovih namirnica zahtijevaju da se ugljikohidrati probavljaju kroz baznu sredinu crijeva dok se bjelančevine pro ...
više...

  Stranica 3 od 13
1 2 [3]  4 5 6 7 8 9 10