Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Borovicu se rabi i kao ljekovitu biljku Borovica 26.11.2019. 21:54
Borovica
Kod nas je poznata pod različitim nazivima: crna smrekinja, smrika, venja, kleka, brinje, fenja, šmrika. ...
više...
Cvjetove ružmarina se također koristi u pripremanju hrane Ružmarin, lužmarin, rožmarin, rosmarin, zimorad 19.11.2019. 10:33
Ružmarin, lužmarin, rožmarin, rosmarin, zimorad
Zbog ljekovitih svojstava i posebnog okusa valjalo bi ga češće koristiti u pripremanju hrane. ...
više...
Kada nam je koža za poneki broj pretijesna Izgladnjivanje nije nužno 17.11.2019. 09:46
Izgladnjivanje nije nužno
Detoksikacija ne znači nužno i izgladnjivanje, već uvod u prepoznavanje blagodati pravilne prehrane i načina života. ...
više...
Sol šteti i urogenitalnim organima Bez soli ne može, ali ne pretjerivati 15.11.2019. 19:03
Bez soli ne može, ali ne pretjerivati
Najgora je industrijska sol skrivena u suhomesnatim mesnim proizvodima i slanim sirevima. ...
više...
Najkvalitetniju aromu dobivamo od svježih, pažljivo oguljenih gomolja Đumbir je poznat i pod imenima đinđer, gingibar, zumbir 13.11.2019. 18:58
Đumbir je poznat i pod imenima đinđer, gingibar, zumbir
Đumbir od davnina slovi kao jedan od najvažnijih začina indijske, kineske i kuhinje mnogih drugih azijskih zemalja. ...
više...
Kulinarska zemljopisna karta Nalazišta najboljih vrsta rakova 12.11.2019. 07:36
Nalazišta najboljih vrsta rakova
Jastoga ima u u Hrvatskoj (najviše u Dalmaciji), u vodama oko Kube (u svijetu drugi po veličini izvoznik jastoga) i u Australiji (zauzima pr ...
više...
Ne zanemarite činjenicu kako ne postoje čudotvorna sredstva Probiotici kao oružje 05.11.2019. 09:13
Probiotici kao oružje
Budući da jačaju otpornost tijela posegnite za napitcima koji sadrže probiotike. ...
više...
Što se zapravo nalazi u koktelu rakova? Mala znanost o kozicama, škampima i rakovima 31.10.2019. 04:50
Mala znanost o kozicama, škampima i rakovima
Škamp je samo ako ih ima više od 200 komada u kilogramu, a to niste znali, zar ne? ...
više...
Jeste li znali da je cimet više od začina? Namirnice koje čiste arterije i jačaju srce 28.10.2019. 14:14
Namirnice koje čiste arterije i jačaju srce
Priroda nudi neke briljantne namirnice koje pružaju isti učinak kao tzv. zdravi sokovi, napici i detoksikacijski napitci. ...
više...
Zamka mnogima koji smatraju da im je vitka linija zajamčena preskoče li zajutrak Doručak (zajutrak) kao zamka 22.10.2019. 15:21
Doručak (zajutrak) kao zamka
Uz pravilnu prehranu, dovoljno tekućine treba uvesti i lagane tjelovježbe ili barem šetnje. ...
više...
I to treba znati Grožđice kao dodatak kolačima 20.10.2019. 12:20
Grožđice kao dodatak kolačima
Kako bi grožđice bile pravilno raspoređene u kolačima. ...
više...
Zdrave bundeve možete pripremiti na različite načine Bundeve: voćno povrće bogato vitaminima i niskim kalorijama 19.10.2019. 07:44
Bundeve: voćno povrće bogato vitaminima i niskim kalorijama
Salate i musli možete nadograditi i oplemeniti juhama od bundeve ...
više...
Ljudi moraju biti u mogućnosti donositi odluke o vlastitoj prehrani na temelju najboljih dostupnih informacija Zdravstvene koristi odricanja od crvenog mesa poprilično su male 16.10.2019. 11:30
Zdravstvene koristi odricanja od crvenog mesa poprilično su male
Međunarodni istraživački tim sada izvještava da većina ljudi može jesti crveno i prerađeno meso, jer smanjenje jedenja ima malo utjecaja na ...
više...
Znate li kako lako narezati tvrdo kuhano jaje? Jaja 12.10.2019. 09:52
Jaja
Jeste li ikada pohali tvrdo kuhano jaje? Niste? Pokušajte. Ohlađeno skuhano jaje narežite na ploške... ...
više...
Održavajte duševni mir koji će povećati obrambenu snagu vašeg tijela Osnovne upute za zdravo hranjenje 10.10.2019. 06:30
Osnovne upute za zdravo hranjenje
U hladnije vrijeme koristite začine koji stvaraju toplinu u vašem tijelu: hren, muškatni oraščić, đumbir, cimet, mažuran i timijan. ...
više...
Pečeni krumpir dobit će lijepu boju i neće se hvatati za dno posude pospete li ga s malo brašna. Krumpir učinimo još ukusnijim 25.09.2019. 13:01
Krumpir učinimo još ukusnijim
- Sačuvajte kore od krumpira jer dobro osušene mogu biti korisne; izvrsne su kao “drvo” za potpalu. ...
više...
Dobrim gospodarenjem i idejama do boljeg jela Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima 20.09.2019. 19:14
Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima
Ne bacajte usireno mlijeko. Dodajte mu nekoliko kapljica soka od limuna i prokuhajte. Procijedite kroz gazu i imat ćete ukusan sir.
...
više...
Pomaže kod slabog teka, bolova u grlu, pročišćava krv i cijeli organizam, pospješuje izlučivanje mokraće Vlasac - začin koji oplemenjuje jelo 14.09.2019. 08:58
Vlasac - začin koji oplemenjuje jelo
Vlasac zbog sitnih lukovica u tlu te bogatog okusa i mirisa koji podsjeća na luk, pripada redu lukova. ...
više...
Džem ili marmelada? Marmelada je zaštićeno ime Engleza za proizvode od agruma Jednostavno ukuhavanje pekmeza i džemova 09.09.2019. 09:20
Jednostavno ukuhavanje pekmeza i džemova
S odabranim sastojcima, malo vještine u tom poslu i pravim lukavštinama to će sigurno uspjeti. Rezultat je uvijek vrijedan razmjerno malom u ...
više...
Znanstvenici tvrde da pojačava otpornost na bolesti kod ljudi koji su napeti Znate li što je kvercetin? 09.09.2019. 09:12
Znate li što je kvercetin?
Nkada ne zaboravite da ni u čemu ne treba pretjerivati i kako je potrebno raznoliko jesti pet puta dnevno. ...
više...

  Stranica 3 od 14
1 2 [3]  4 5 6 7 8 9 10