Anketa
NALAZITE SE U >
Prehrana
Borovicu se rabi i kao ljekovitu biljku
Borovica
26.11.2019. 21:54

Kod nas je poznata pod različitim nazivima: crna smrekinja, smrika, venja, kleka, brinje, fenja, šmrika. ...
više...
Cvjetove ružmarina se također koristi u pripremanju hrane
Ružmarin, lužmarin, rožmarin, rosmarin, zimorad
19.11.2019. 10:33

Zbog ljekovitih svojstava i posebnog okusa valjalo bi ga češće koristiti u pripremanju hrane. ...
više...
Kada nam je koža za poneki broj pretijesna
Izgladnjivanje nije nužno
17.11.2019. 09:46

Detoksikacija ne znači nužno i izgladnjivanje, već uvod u prepoznavanje blagodati pravilne prehrane i načina života. ...
više...
Sol šteti i urogenitalnim organima
Bez soli ne može, ali ne pretjerivati
15.11.2019. 19:03
Najgora je industrijska sol skrivena u suhomesnatim mesnim proizvodima i slanim sirevima. ...
više...
Najkvalitetniju aromu dobivamo od svježih, pažljivo oguljenih gomolja
Đumbir je poznat i pod imenima đinđer, gingibar, zumbir
13.11.2019. 18:58
.jpg)
Đumbir od davnina slovi kao jedan od najvažnijih začina indijske, kineske i kuhinje mnogih drugih azijskih zemalja. ...
više...
Kulinarska zemljopisna karta
Nalazišta najboljih vrsta rakova
12.11.2019. 07:36

Jastoga ima u u Hrvatskoj (najviše u Dalmaciji), u vodama oko Kube (u svijetu drugi po veličini izvoznik jastoga) i u Australiji (zauzima pr ...
više...
Ne zanemarite činjenicu kako ne postoje čudotvorna sredstva
Probiotici kao oružje
05.11.2019. 09:13
Budući da jačaju otpornost tijela posegnite za napitcima koji sadrže probiotike. ...
više...
Što se zapravo nalazi u koktelu rakova?
Mala znanost o kozicama, škampima i rakovima
31.10.2019. 04:50
.jpg)
Škamp je samo ako ih ima više od 200 komada u kilogramu, a to niste znali, zar ne? ...
više...
Jeste li znali da je cimet više od začina?
Namirnice koje čiste arterije i jačaju srce
28.10.2019. 14:14
.jpg)
Priroda nudi neke briljantne namirnice koje pružaju isti učinak kao tzv. zdravi sokovi, napici i detoksikacijski napitci. ...
više...
Zamka mnogima koji smatraju da im je vitka linija zajamčena preskoče li zajutrak
Doručak (zajutrak) kao zamka
22.10.2019. 15:21
.jpg)
Uz pravilnu prehranu, dovoljno tekućine treba uvesti i lagane tjelovježbe ili barem šetnje. ...
više...
I to treba znati
Grožđice kao dodatak kolačima
20.10.2019. 12:20

Kako bi grožđice bile pravilno raspoređene u kolačima. ...
više...
Zdrave bundeve možete pripremiti na različite načine
Bundeve: voćno povrće bogato vitaminima i niskim kalorijama
19.10.2019. 07:44

Salate i musli možete nadograditi i oplemeniti juhama od bundeve ...
više...
Ljudi moraju biti u mogućnosti donositi odluke o vlastitoj prehrani na temelju najboljih dostupnih informacija
Zdravstvene koristi odricanja od crvenog mesa poprilično su male
16.10.2019. 11:30
.jpg)
Međunarodni istraživački tim sada izvještava da većina ljudi može jesti crveno i prerađeno meso, jer smanjenje jedenja ima malo utjecaja na ...
više...
Znate li kako lako narezati tvrdo kuhano jaje?
Jaja
12.10.2019. 09:52
.jpg)
Jeste li ikada pohali tvrdo kuhano jaje? Niste? Pokušajte. Ohlađeno skuhano jaje narežite na ploške... ...
više...
Održavajte duševni mir koji će povećati obrambenu snagu vašeg tijela
Osnovne upute za zdravo hranjenje
10.10.2019. 06:30
.jpg)
U hladnije vrijeme koristite začine koji stvaraju toplinu u vašem tijelu: hren, muškatni oraščić, đumbir, cimet, mažuran i timijan. ...
više...
Pečeni krumpir dobit će lijepu boju i neće se hvatati za dno posude pospete li ga s malo brašna.
Krumpir učinimo još ukusnijim
25.09.2019. 13:01

- Sačuvajte kore od krumpira jer dobro osušene mogu biti korisne; izvrsne su kao “drvo” za potpalu. ...
više...
Dobrim gospodarenjem i idejama do boljeg jela
Kako postupati s mlijekom i mliječnim proizvodima
20.09.2019. 19:14

Ne bacajte usireno mlijeko. Dodajte mu nekoliko kapljica soka od limuna i prokuhajte. Procijedite kroz gazu i imat ćete ukusan sir.
...
više...
...
Pomaže kod slabog teka, bolova u grlu, pročišćava krv i cijeli organizam, pospješuje izlučivanje mokraće
Vlasac - začin koji oplemenjuje jelo
14.09.2019. 08:58
.jpg)
Vlasac zbog sitnih lukovica u tlu te bogatog okusa i mirisa koji podsjeća na luk, pripada redu lukova. ...
više...
Džem ili marmelada? Marmelada je zaštićeno ime Engleza za proizvode od agruma
Jednostavno ukuhavanje pekmeza i džemova
09.09.2019. 09:20
.jpg)
S odabranim sastojcima, malo vještine u tom poslu i pravim lukavštinama to će sigurno uspjeti. Rezultat je uvijek vrijedan razmjerno malom u ...
više...
Znanstvenici tvrde da pojačava otpornost na bolesti kod ljudi koji su napeti
Znate li što je kvercetin?
09.09.2019. 09:12
.jpg)
Nkada ne zaboravite da ni u čemu ne treba pretjerivati i kako je potrebno raznoliko jesti pet puta dnevno. ...
više...
Stranica 5 od 16 |