Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Najteže probavljiv je tek ispečen kruh Jeste li znali da pogača nije kruh iako su sastojci slični? 26.05.2014. 10:41
Jeste li znali da pogača nije kruh iako su sastojci slični?
Kajzerica (cvjetno pecivo), u originalu Kaisersemmel (carska žemlja, kajzerica), pravo bečko pecivo. ...
više...
Prije negoli krenete na dijetu provjerite znanje o prehrani Provjerite svoj “dijetni IQ” (koeficijent inteligencija) 20.05.2014. 19:35
Provjerite svoj “dijetni IQ” (koeficijent inteligencija)
Ukoliko se odlučite na kuru mršavljenja dobro je znati što više o dijetama i kretanju. ...
više...
Naranča, limun i grejp tri su agruma koja bi jelovniku trebala biti tijekom cijele godine Uživajte u agrumima 16.05.2014. 11:05
Uživajte u agrumima
Limetu, posebnu vrstu limuna, možete koristiti za mariniranje, egzotična jela ili kao dodatak punču.
...
više...
Za makrobiotičare svaki je šećer – šećer Integralno ili obojeno: šećer 14.05.2014. 18:37
Integralno ili obojeno: šećer
Tako će nekim ljudima s osjetljivim želucem, koji uživaju u ritualu ispijanja slatke kave, puno pomoći ako zamijene bijeli šećer smeđim. ...
više...
Hladnjak dijelimo na nekoliko različitih zona hlađenja Hladnjak: Na koji način mogu smanjiti svoju potrošnju energije? 09.05.2014. 21:05
Hladnjak: Na koji način mogu smanjiti svoju potrošnju energije?
U hladnjak ne pripadaju: senf, neotvorene konzerve, kruh, rajčica, jabuke, banane, krumpir, paprika, avokado i krastavci. ...
više...
Bučino ulje kao eliksir zdravlja Koje ulje za koje jelo? 19.04.2014. 18:34
Koje ulje za koje jelo?
Svježe cijeđena ulja su izuzetno zdrava budući da se u njima nalazi mnogo vitamina i sekundarnih biljnih sastojaka. ...
više...
Začiniti s radošću Začini za mljeveno meso 31.03.2014. 10:13
Začini za mljeveno meso
Uvijek začiniti mljeveno meso samo solju, paprom i crvenom paprikom može postati pomalo dosadno. ...
više...
10 namirnica koje usporavaju starenje Hrana za duži život 14.03.2014. 08:29
Hrana za duži život
Zašto ne bismo jeli namirnice koje usporavaju starenje, smanjuju srčane bolesti i sprečavaju karcinom? ...
više...
Crvena i sočna zrnca ugodnog osvježavajućeg okusa Korisni i dekorativni nar 10.03.2014. 12:57
Korisni i dekorativni nar
Stotinu grama ove vesele namirnice sadrži 75 kcal, ali i 380 mg kalija i 13 mg kalcija. ...
više...
Kako pravilnom prehranom možemo poboljšati zdravlje Budite jaki – promijenite prehranu! 09.03.2014. 10:40
Budite jaki – promijenite prehranu!
Krivnja je u preobilnim obrocima. ...
više...
Žitarice su najbolji izbor budući da u sebi imaju: Zajutrak za dijabetičare 12.02.2014. 15:48
Zajutrak za dijabetičare
Vlakna se bore protiv srčanih oboljenja - ubojica broj 1. To mogu, budući da snižavaju razinu kolesterola.

Stručnjaci preporučaju da ...
više...
Zajutrak neka bude jednostavan, a na stolu neka za svakoga bude ponešto Dijete i zajutrak 31.01.2014. 09:27
Dijete i zajutrak
Roditelji svojoj djeci moraju pružati uzor svojim vladanjem jer se samo riječima postiže vrlo malo. ...
više...
Uvijek je dobro imati nekoliko boca šampanjca u kući Čime i kako napuniti privatni podrum 25.01.2014. 19:22
Čime i kako napuniti privatni podrum
Predlažem da vina prvo kušate, a tek nakon toga kupite, jer su mnoga vina skupa. ...
više...
Izbjegnite podsmješljiv pogled konobara Tatar, tartar, tarator - nije isto! 10.01.2014. 14:57
Tatar, tartar, tarator - nije isto!
Što ćete dobiti u gostionici naručite li tatarski biftek, tartar umak ili tarator salatu? ...
više...
Naputci za jelo Za svako jelo izrasla je po jedna začinska biljka! 09.01.2014. 15:26
Za svako jelo izrasla je po jedna začinska biljka!
Najbolje je začinsko bilje primjenjivati svježe i štedljivo, kako ne bi prekrilo okus mesa! ...
više...
Poznato je kako liječnici propisuju čašu crvenog vina kao lijek protiv kardivaskularnih oboljenja Vino i mladež 06.12.2013. 17:38
Vino i mladež
U Dalmaciji je običajdjeci još u vrlo ranoj životnoj dobi davati da kušaju i pomalo piju vino ...
više...
Kako polaskati prijatelju Što su jeli stari Rimljani 29.11.2013. 15:27
Što su jeli stari Rimljani
Na jelovniku su se nalazili i pečeni papagaji kao i puževi punjeni svinjskim i golubljim mesom. ...
više...
Izbjegavajte prestroge dijete Neuspješna dijeta 06.11.2013. 16:45
Neuspješna dijeta
Dijetu prihvatite kao neku vrstu liječenja tijekom kojeg se morate pridržavati izvjesnih uputa. ...
više...
Zato času dobrog vina u ruku i živjeli vi meni stotinu godina. Gemišt i bevanda 02.11.2013. 14:14
Gemišt i bevanda
Život je kratak da biste pili loša vina, a kamoli da biste vina miješali sa vodom. ...
više...
Ono smo što jedemo Zlatna pravila stola 30.10.2013. 11:08
Zlatna pravila stola
Ne živcirajte se prije ili poslije jela budući da to može štetiti probavi. ...
više...

  Stranica 6 od 10
1 2 3 4 5 [6]  7 8 9 10