Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Radi malo masnoće divljač, uz ribe, vrijedi kao zdrava hrana Divljač kao zdrava hrana 15.02.2016. 14:39
Divljač kao zdrava hrana
Prehrambeni stručnjaci preporučuju krto meso divljači, ali i junetinu, teletinu… ...
više...
Margarin - hrana za siromašne Margarin ili maslac? 26.01.2016. 20:36
Margarin ili maslac?
Francuski car Napoleon III. obećavši bogatu nagradu onima koji će izmisliti zamjenu za maslac ...
više...
Ako u receptu piše dvije žlice maslaca, pokušajte s jednom i pol žlicom Brza dijeta 04.10.2015. 17:12
Brza dijeta
Sve pržite na brzinu u ulju radije negoli da dugo pirjate na ulju ili maslacu. ...
više...
Bobičasto voće – ukrasno i ukusno Bobičasto voće: kupine, jagode, maline, ribiz, ogrozd, aronija i borovnica 10.08.2015. 18:15
Bobičasto voće: kupine, jagode, maline, ribiz, ogrozd, aronija i borovnica
Baš poput kupina i jagoda, i maline su dio porodice ruža! ...
više...
Meso dovodi do epidemije kroničnih nezaraznih bolesti Meso peradi: Za njega ne postoje vjerske zabrane 09.06.2015. 11:52
Meso peradi: Za njega ne postoje vjerske zabrane
Na jedenju peradi zasniva se prehrana u Kini, Srednjoj i Južnoj Americi, u jugoistočnoj Aziji... ...
više...
Koje vino uz školjke, a koje uz roštilj Preporuke za vina: koje vino uz koje jelo na kojoj temperaturi 07.05.2015. 12:21
Preporuke za vina: koje vino uz koje jelo na kojoj temperaturi
Dojmite svoje tijelo, a ne samo goste dobrim izborom vina! ...
više...
Oprez: POKVARLJIVO Koliko su namirnice svježe 02.05.2015. 15:46
Koliko su namirnice svježe
Logično je da mljeveno meso nećete tek tako ostavljati stajati. ...
više...
Najbolje je upotrijebiti sirovu rajčicu bez ikakvih dodataka Rajčica - povrće iz doba Inka 30.04.2015. 20:14
Rajčica - povrće iz doba Inka
Bez rajčice kao osnovne namirnice više se ne može. ...
više...
Kava ima gotovo isključivo pozitivne učinke na zdravlje i blagostanje Kava - Užitak na šalice 30.03.2015. 15:19
Kava - Užitak na šalice
Ujutro treba vedro početi dan s jednim espressom ili kapucinerom: tako tijelo i duh dolaze u ravnotežu! ...
više...
Kokteli pripremljeni na temelju šećera od šećerne trske. Kokteli: Ne čekajte odmor, uživajte već i sada u pet izabranih koktela 24.03.2015. 16:29
Kokteli: Ne čekajte odmor, uživajte već i sada u pet izabranih koktela
Vrijeme za selidbu u tople krajeve u kojem goste čeka obilje koktela ...
više...
Izbor pravog pića je više od "crveno s govedinom i bijelo s ribom" Pića za svaku vrstu nacionalne kuhinje 14.03.2015. 17:54
Pića za svaku vrstu nacionalne kuhinje
Uz indijsku hranu preporučamo mješavinu gina i limunade ili pivo s izrazitom pjenom koji će ublažiti vrući curry. ...
više...
Uprkos hlađenju živežne se namirnice mogu pokvariti Hladnjak: rashlađivanje namirnica 08.03.2015. 11:30
Hladnjak: rashlađivanje namirnica
U pravilu su hladnjaci tako opremljeni da se zapravo ništa ne može uraditi pogrešno. ...
više...
Ne postoje stroga pravila koje vino ide s kojim jelom Koje vino uz koje jelo? 07.03.2015. 19:49
Koje vino uz koje jelo?
Osobno se ne bih usudio govoriti koje vino ide uz koje jelo, a da to jelo prije ne kušam. ...
više...
Razliven, vodenast bjelanjak i plosnato žumance odaju staro jaje. Prepoznati svježe jaje 06.03.2015. 18:46
Prepoznati svježe jaje
Svježina jajeta je vrlo bitna za naše zdravlje. ...
više...
Udruga Gerico (Gorica), Bednja Bednjanska vina nekad se pilo i na bečkom dvoru 06.01.2015. 16:54
Bednjanska vina nekad se pilo i na bečkom dvoru
Riječ o vinima koja se prije 200 godina proizvodilo u vinogradima Draškovićevih, nedaleko od Pleši, koje još i danas nose naziv “Grofo ...
više...
Vinogradarska podregija Plešivica Plešivica i njena vina 03.01.2015. 13:19
Plešivica i njena vina
Pet vinogorja: samoborsko, plešivičko-okićko, svetojansko-slavetičko, krašičko i ozaljsko-vivodinsko čine je jednom od najslikovitijih i naj ...
više...
Harmonija jela i pića Slaganje vina s jelima 16.11.2014. 14:46
Slaganje vina s jelima
Obična stolna crna vina poslužuje se ohlađena na 16 stupnjeva, a može i do 22. ...
više...
Pomaže kod stolice i potiče mokrenje Zelena salata - hrana mudraca 04.11.2014. 14:22
Zelena salata - hrana mudraca
Korijen salate treba baciti budući da sadrži nitrate ...
više...
Uopće ne živimo tako zdravo i nismo ni toliko sportski aktivni kao što mislimo Najveće zablude u prehrani 11.09.2014. 20:03
Najveće zablude u prehrani
Tko se na brzinu želi riješiti masnih naslaga na taj način da manje jede, prvo će izgubiti vodu. ...
više...
Šafran (lat. Crocus sativus) - je najskuplji začin na svijetu Najpoznatiji začini za jela 10.09.2014. 17:04
Najpoznatiji začini za jela
Vanilija (lat. Vanilla planifolia) - porijeklom iz Meksika, koristi se u obliku šipke ili u prahu, za slatka tijesta, kolače i kreme. ...
više...

  Stranica 6 od 12
1 2 3 4 5 [6]  7 8 9 10