Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Oprez kod naslova koji počinju sa “aromatski …” ili sadrže slično Glutamat – napad na mozak 27.10.2013. 11:40
Glutamat – napad na mozak
Ne kupujte proizvode koji sadrže glutamat, sredstva za pojačavanje okusa ili E-brojeve serije 600 (npr. E 605). ...
više...
Jelo bez vina je kao dan bez sunca Vinski bonton 22.10.2013. 20:05
Vinski bonton
Vino, u pravilu, možete piti tijekom cijelog dana. ...
više...
“Classic Bourbon” zrije znatno brže od suparnika iz znatno blaže Škotske i Irske Bourbon - viski koji leži i zrije u otvorenim sjenicima 23.09.2013. 12:34
Bourbon - viski koji leži i zrije u otvorenim sjenicima
Bourbon je jedna vrsta Coca-Cole među destilatima. ...
više...
Što je Dalmatincima maslinovo ulje, kontinentalcima bi moglo biti ulje uljane repice Ulje uljane repice - svestrano i dobro 13.09.2013. 13:47
Ulje uljane repice - svestrano i dobro
Budući da je riječ o ulju koje je posebno kvalitetno proizvedeno moramo ga i koristiti za kvalitetne stvari. ...
više...
Ova je hrana i dalje bila najpopularnija u Italiji Pizza iz Kamenog doba 16.08.2013. 19:46
Pizza iz Kamenog doba
U Pompejima je otkrivena preteča suvremene pizzerije - mjesto za pripremu pizze s alatom koji se koristio prilikom pečenja i komadići pizze. ...
više...
Vodku se može proizvesti iz bilo čega što sadrži škrob ili šećer Vodka 15.08.2013. 12:59
Vodka
Za Pabla Picassa su tri najvažnije osobitosti poslijeratne francuske kultur "Moderni jazz, Brigitte Bardot i poljska vodka". ...
više...
Budi jak! Bjelančevine izgrađuju mišićje, djeluju kao glasnici u optoku krvi 11.08.2013. 16:08
Bjelančevine izgrađuju mišićje, djeluju kao glasnici u optoku krvi
Meso je najvredniji izvor proteina. ...
više...
Što znači naziv nekog jela Kuhinjski leksikon 10.08.2013. 21:29
Kuhinjski leksikon
Slow food je pokret protiv kulture brze prehrane. ...
više...
U polusatnoj šetnji izgubimo samo 40 do 50 kalorija Najveće zablude u prehrani i dijeti 06.08.2013. 23:00
Najveće zablude u prehrani i dijeti
Danas ima gotovo dva puta više predebelih ljudi od prije dvadeset godina zato jer griješimo... ...
više...
Između Adelaidea i Helsinkija se dnevno ispija preko pola milijarde šalica, Vrijeme je za čaj 30.07.2013. 17:42
Vrijeme je za čaj
Za čajeve kao i za kavu vrijedi: dobra voda ih oživljava, loša voda ih kvari. ...
više...
Sladoled je nekada bio slastica dostojna samo odabranih Sladoled je star 2123 godine 29.07.2013. 14:40
Sladoled je star 2123 godine
Aleksandar Makedonski je slao robove da donesu led s planina kako bi se damama, a i njegovom ljubavniku pripremala ta božanska slastica. ...
više...
Kada vas obuzme osjećaj gladi, pritisnite na akupresurnu točku u žlijebu između nosa i gornje usnice Savjeti za mršavljenje 29.07.2013. 13:24
Savjeti za mršavljenje
Gladni ćete u trgovini prije pokleknuti pred primamljivom, ali zabranjenom hranom. ...
više...
Ljetno piće Limunada 27.07.2013. 14:20
Limunada
Oplemenite limun ...
više...
Smanjili smo obroke, redovito vježbali, ali nismo smršavili. Zašto? Najčešće pogreške pri prehrani i dijeti 25.07.2013. 16:22
Najčešće pogreške pri prehrani i dijeti
Gladovanje tijekom dana zapravo je izazov večernjim satima. ...
više...
Hrana je nešto nalik nagradi samome sebi, nalik utjehi i užitku. Kada hrana postane droga 24.07.2013. 14:22
Kada hrana postane droga
Priušti si jedan keks, a zatim još jedan. Nakon petog, osjeća se utješenom... ...
više...
Vjerujem da ne postoji koktel koji je istovremeno toliko poznat i nepoznat Uspon i pad Martinija 22.07.2013. 15:59
Uspon i pad Martinija
Današnji ljubitelji ga rade i sa slatkim vrhnjem, svježim voćem i povrćem te šarenim likerima. ...
više...
A na boci piše… U što nam pakiraju jela i pića? 15.07.2013. 21:58
U što nam pakiraju jela i pića?
Za pijenje vode na poslu najbolje kupite malu staklenu bocu za osobnu upotrebu te tako učinite nešto korisno za sebe i svoju okolinu. ...
više...
Ukoliko već niste, uložite u kvalitetne tave i posuđe za kuhanje s neprijanjanjućom površinom Dijeta uz koju se ne pati 10.07.2013. 22:50
Dijeta uz koju se ne pati
Smanjite masnoću, povećajte udio vlakana. ...
više...
Za pravo osvježenje na kraju dodajte mineralnu ili soda vodu Oplemenite limun i uradite limunadu 08.07.2013. 12:00
Oplemenite limun i uradite limunadu
Najbolje je da zasladite sa sirupom - on se otapa puno brže od šećera. ...
više...
Kavu su isprva pili jemenski sufiji u Kairu Kava, kava, kava 07.07.2013. 13:49
Kava, kava, kava
Riječ qahwa bila je u općoj upotrebi i prije nego je bila poznata sama kava i to kao jedan od izraza za vino. ...
više...

  Stranica 7 od 10
1 2 3 4 5 6 [7]  8 9 10